Kevin Magnussen bliver nier i Verstappen-revanche

Kevin Magnussen avancerede en placering og blev nummer ni i Saudi-Arabien, hvor Max Verstappen vandt.

Kevin Magnussen hentede en niendeplads i sæsonens andet Formel 1-grandprix. <i>Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix</i>

Kevin Magnussen hentede en niendeplads i sæsonens andet Formel 1-grandprix. Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen tog søndag en niendeplads og yderligere to point til VM-stillingen.

Det skete i det saudiarabiske grandprix i Jeddah, hvor danskeren startede som nummer ti og undervejs var oppe på sjettepladsen.

Den regerende verdensmester Max Verstappen sikrede efter en tæt duel med Ferraris Charles Leclerc oprejsning til sig selv og Red Bull efter sidste uges skuffelse, hvor begge holdets biler udgik.

Magnussen har med sin niendeplads og sidste uges femteplads i Bahrain 12 point, og det rækker til en ottendeplads i VM-stillingen.

Her fører Charles Leclerc med 42 point. Ferrari-kammeraten Carlos Sainz har efter en tredjeplads søndag 33 point på den samlede andenplads, mens Verstappen er treer med 25 point.

Red Bulls anden kører, Sergio Perez, startede i pole position, men sluttede som nummer fire.

Magnussen startede som kun én af tre kørere med hårde dæk, og de sendte ham straks efter starten forbi AlphaTauris Pierre Gasly og op på niendepladsen.

Efter 17 af 50 omgange avancerede han til sjettepladsen, da alle biler uden de hårde dæk røg i pit i forbindelse med en safetycar. Den var på banen, da Williams-raceren med Nicolas Latifi kørte galt og udgik.

Da løbet blev givet fri, havde Magnussen Lewis Hamilton lige bag sig, og efter lidt duelkørsel med skiftende overhalinger strøg den mangedobbelte verdensmester afgørende forbi og skubbede danskeren ned på syvendepladsen.

Efter omkring 35 omgange var Magnussen ved at være presset. Danskerens dæk var modsat de fleste konkurrenter ved at være slidte, og et pitstop var nødvendigt.

Han kørte ind som nummer 7 og ud som nummer 12, mens der var virtuel safetycar på grund af flere biler, der udgik med mekaniske problemer.

Det gav Magnussen knap ti omgange med friske dæk til at jagte de forankørende biler med slidte dæk.

Lewis Hamilton gik forsinket i pit og blev akkurat passeret af danskeren, og kort efter var også Alexander Albon og Lance Stroll passeret af Magnussen.

Magnussen kørte herefter kraftigt ind på Pierre Gasly, men løb tør for tid, inden han fik presset sig forbi franskmanden.

Oppe foran endte det med en meget tæt og spændende duel mellem Leclerc og Verstappen med skiftende føringer, inden hollænderen akkurat holdt sig forrest på målstregen.

Magnussen var uden sin holdkammerat i løbet. Mick Schumacher var i lørdagens kvalifikation ude for en alvorlig ulykke.

Tyskeren slap efter omstændighederne med skrækken og uden skader, men det blev fra holdets side bestemt, at han ikke skulle stille op i grandprixet, hvorfor danskeren var eneste Haas-repræsentant.

Sæsonens tredje Formel 1-grandprix afvikles i australske Melbourne 10. april.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.