Kevin Magnussen slutter sidst i ny Verstappen-triumf

Max Verstappen vandt sit femte grandprix i træk, og Kevin Magnussen sluttede sidst i Monza.

Kevin Magnussen blev overhalet og distanceret af holdkammeraten, Mick Schumacher, i Monza. <i>Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix</i>

Kevin Magnussen blev overhalet og distanceret af holdkammeraten, Mick Schumacher, i Monza. Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen startede som nummer 16 og sluttede som nummer 16, da Formel 1-feltet søndag dystede på den legendariske bane i Monza.

Det var sidst af de kørere, der gennemførte løbet.

- Det var virkelig en off-dag. Der var ikke noget fart i bilen i forhold til resten af weekenden, siger Magnussen til Viaplay.

Banen i Monza bærer kælenavnet "Temple of speed" på grund af sin udformning med mange langsider og få sving, der tvinger bilerne ned i fart, men "hjemmeholdet" Ferrari havde svært ved at følge med den forsvarende verdensmester.

Red Bulls' Max Verstappen vandt trods en startposition som syver således sit femte grandprix i træk og ligner en vinder af sit andet verdensmesterskab.

Ferraris Charles Leclerc blev toer foran Williams-køreren George Russell, holdkammeraten Carlos Sainz og den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

Den 27-årige hollænder Nyck de Vries, der debuterede i Formel 1 for Williams i stedet for Alex Albon, sluttede som en flot nummer ni og blev på den baggrund udråbt som dagens kører.

I VM-stillingen har Verstappen nu 335 point mod Leclercs 219 point, og det forspring bliver svært at hente i sæsonens sidste seks grandprixer. Magnussen er nummer 12 med 22 point.

Grandprixet i Monza var som vanligt meget hurtigt, men sluttede roligt og udramatisk med seks omgange bag en safetycar, efter at Daniel Ricciardo udgik.

Magnussens holdkammerat på Haas-holdet, Mick Schumacher, viste noget bedre takter end danskeren og blev 12'er, blandt andet efter en overhaling af danskeren.

Magnussen blev ind mod løbets allerførste sving skubbet ind over en chikane og avancerede uforvarende fire pladser til 12.-pladsen.

Men danskeren havde mange hurtige folk bag sig og var tilbage på 16.-pladsen efter ni omgange, ligesom han også fik en straf på fem sekunder for episoden og muligvis en kostbar skade på bilen.

- Noget af diffuseren brækkede af, men jeg ved ikke, hvor meget eller lidt det havde at sige, siger Magnussen.

Generelt manglede danskerens racer fart søndag, og han var reelt aldrig i nærheden af de sjove pladser. Det er femte grandprix i træk, at Magnussen sluttede uden for top-10 og dermed pointene.

Søndagens løb i Italien var nummer 16 ud af i alt 22 i sæsonen. 2. oktober fortsætter sæsonen i Singapore.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.