Kjærs afløsere har ført Milan mod milepæl

Det er ikke givet, at Simon Kjær genvinder pladsen fra en af Milans unge midterforsvarere, mener Mads Junker.

Milan-spilleren Simon Kjær blev skadet i begyndelsen af december og træner i øjeblikket for at gøre comeback. <i>Miguel Medina/Ritzau Scanpix</i>

Milan-spilleren Simon Kjær blev skadet i begyndelsen af december og træner i øjeblikket for at gøre comeback. Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Ét point.

Det er alt, hvad AC Milan skal bruge for at afslutte 11 års mesterskabstørke, når holdet på søndag gæster Sassuolo i Serie A.

Før kampen har Milan to point mere end forfølgeren Inter og er bedst i det indbyrdes regnskab med ærkerivalen.

Lykkes det Milan at hjemføre den såkaldte Scudetto, bliver det Simon Kjærs første titel i hans professionelle karriere.

Desværre for danskeren har en knæskade spoleret broderparten af sæsonen, og selv om han nærmer sig et comeback, kommer han ikke på banen i den potentielle guldkamp.

Før sin skade i ligakampen mod Genoa i december var han fast mand, men hans fravær har ikke bremset holdet, mener TV 2 Sports fodboldekspert Mads Junker.

24-årige Fikayo Tomori og 21-årige Pierre Kalulu har fundet ind i et stærkt samarbejde, der har været med til at holde målet rent i otte ud af de seneste ti ligakampe.

- Kjærs fravær har vist sig ikke at have den store betydning. Ikke mindst Tomori er gået hen og blevet den store leder i forsvaret. Det var egentlig Simon Kjær og Alessio Romagnoli, som skulle være de to centrale spillere.

- Tomori og Kalulu har helt sikkert taget godt fra i de sidste mange kampe, lyder Junkers vurdering.

Af samme årsag er det også usikkert, om Kjær formår at møve sig tilbage i midterforsvaret, når han bliver klar i den kommende sæson.

- Som de har spillet i tre måneder i forsvaret, er det ikke givet, at Simon Kjær bare går ind og får sin plads tilbage. Det er en cadeau til de andre. Det er i høj grad den defensive organisation, der vinder mesterskabet, så han skal ind og genvinde sin plads. Den står ikke bare og venter på ham som på landsholdet, siger Junker.

Den tidligere angriber er ikke blæst bagover af det spil, milaneserne har leveret på vej mod den mulige milepæl efter flere år med store problemer.

- Det har ikke været så sprudlende, og de fremstår ikke på den måde som et memorabelt Milan-hold.

- Det minder lidt om det hold, der vandt i 2011. De har ikke nogen voldsom målscorer, men de har et stærkt kollektiv og ikke mindst en superstærk defensiv, siger han.

Inter og Milan spiller begge klokken 18 i Serie A's sidste spillerunde på søndag. Inter har fordel af hjemmebane mod Sampdoria.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.