Kjeldsen sikrer tourkort og millioncheck i stjerneparade

Søren Kjeldsen missede sejren i England, men en velbetalt topplacering er vigtig for nordjydens kommende sæson

Nordjyske Søren Kjeldsen behøver ikke tænke over sin situation i den kommende sæson. <i>Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix</i>

Nordjyske Søren Kjeldsen behøver ikke tænke over sin situation i den kommende sæson. Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

GOLF:Søren Kjeldsen førte den store DP World Tour-turnering BMW PGA Championship inden søndagens finalerunde og var dermed ude i sidste bold med Skandinaviens bedste golfspiller, nordmanden Viktor Hovland. Men ingen af de to løb med sejren på engelske Wentworth.

Det gjorde den tidligere The Open-vinder Shane Lowry i stedet, da topnavnet Rory McIlroy på millimeteren missede et putt for at tvinge Lowry i omspil på 18. hul. Stjernespilleren måtte dermed dele andenpladsen med ligeledes navnkundige Jon Rahm.

Trods en dårlig start på dagen vendte 47-årige Søren Kjeldsen sin runde. Han lavede således fire birdies på bagni for at sikre en runde i 70 slag - to under par - og en delt femteplads. Nordjyden missede et eagleputt på det sidste hul, hvor han altså kunne have delt fjerdepladsen i stedet.

Femtepladsen kaster knap to millioner kroner af sig, og det er vigtigt for golfspilleren fra Brønderslev, som i dag bor i sjællandske Fredensborg. Han har spillet på den såkaldte kategori 11 på det seneste, da han ikke spillede sig til et nyt tourkort i fjor. Den kategori kan han benytte grundet sine mange turneringsstarter på European Tour gennem årene og den samlede præmiesum, som han har sikret sig.

Men nu kan han altså kigge i retning af et regulært tourkort til næste år, da han slog sig inden for top-100 på DP World Tour Rankings. Her er det omtrent top-120, som sikrer medlemskab til den kommende sæson, hvilket nordjyden med al sandsynlighed gør nu i kraft af sin aktuelle 81. plads. 

Dermed kan han gemme en sæson med kategori 11 til et andet tidspunkt, hvor tourveteranen skulle få brug for den.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk