Klassikervinder: Sejr kan ændre meget for afrikanske ryttere

Biniam Girnay har meget lidt erfaring med brostensløb, men sejrede søndag i klassikeren Gent-Wevelgem.

Biniam Girmay vandt spurten om sejren i Gent-Wevelgem. <i>Kurt Desplenter/Ritzau Scanpix</i>

Biniam Girmay vandt spurten om sejren i Gent-Wevelgem. Kurt Desplenter/Ritzau Scanpix

Tunge navne som Wout van Aert, Kasper Asgreen og Matej Mohoric var udset til at skulle kæmpe om sejren, da den belgiske cykelklassisker Gent-Wevelgem løb af stablen.

Men i stedet var det unge Biniam Girmay, der løb med al opmærksomheden. Den 21-årige Intermarché-rytter fra Eritrea tog sejren og blev dermed den første afrikaner til at vinde det store løb.

En triumf, der ifølge hovedpersonen selv kan gøre meget for afrikansk cykling.

- Det her ændrer meget i fremtiden, især for afrikanske ryttere, siger Girmay ifølge nyhedsbureauet AFP.

Gent-Wevelgem-ruten er ikke spækket med brosten som eksempelvis Paris-Roubaix, men bød alligevel på et par korte stykker med den uforudsigelige overflade.

Biniam Girmay kørte fredag sin første brostensklassiker, da han deltog i E3 Saxo Bank Classic og blev nummer fem. Søndag blev det så til den helt store triumf, men det betyder ikke, at han er fan af de ujævne sten.

- Jeg led på brostenene, som ikke ligefrem er komfortable. I spurten vidste jeg, at de andre var stærke, men jeg troede på det, siger Girmay.

Søren Kragh Andersen sluttede som bedste dansker på femtepladsen. DSM-rytteren kørte væk fra favoritgruppen, der forgæves jagtede frontkvartetten, med to kilometer til mål, men nåede altså lige præcis ikke at komme op til de forreste.

- I slutningen måtte vi gamble lidt efter den sidste tur op ad Kemmelberg (en stigning undervejs, red.) og nogle ryttere holdt sig tilbage, men jeg er virkelig glad for at have skaffet en god top-5-placering til holdet, siger Kragh Andersen på sit holds hjemmeside.

I næste weekend finder en af årets største cykelbegivenheder sted, når monumentet Flandern Rundt løber af stablen søndag. Kasper Asgreen vandt sidste års udgave af det ikoniske løb.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.