Klopp og Guardiola tørner sammen: Ingen har råd til nederlag

Manchester City-manager Pep Guardiola kalder rivaliseringen med Liverpool for den største i sin karriere.

De to klubber mødtes senest i oktober sidste år, hvor det endte med 2-2 på Anfield. <i>Paul Ellis/Ritzau Scanpix</i>

De to klubber mødtes senest i oktober sidste år, hvor det endte med 2-2 på Anfield. Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Mesterskabskampen i den engelske Premier League er lige så tæt, som mange havde forudset inden sæsonen. Kun et point skiller topholdet Manchester City fra Liverpool på andenpladsen inden søndagens dyst mellem de to rivaler på Etihad Stadium.

Topkampen kan få afgørende betydning for, hvor mesterskabet havner.

Liverpool-manager Jürgen Klopp erkender, at hans hold ikke har råd til at tabe opgøret, men han understreger samtidig, at en Liverpool-sejr ikke vil være i nærheden af en afgørelse på titelræset.

- Hvis vi slår City, som er svært, tror jeg ikke, der vil være nogen, som vil kalde mesterskabet afgjort, for de har for stor kvalitet, siger den tyske manager på et pressemøde forud for kampen.

En Liverpool-sejr vil bringe holdet to point foran City, mens en sejr til de lyseblå vil give de forsvarende engelske mestre et forspring på fire point ned til Klopp og co.

De to storklubber har domineret toppen af engelsk fodbold de seneste fem sæsoner. City har vundet tre mesterskaber og Liverpool et enkelt i perioden.

Den skarpe konkurrence mellem de to klubber og deres højt profilerede managere har fået offentligheden til at sammenligne deres rivalisering med nogle af de største i fodboldhistorien.

Pep Guardiola stod i spidsen for FC Barcelona i perioden 2008-2012. Dengang hed den største rival José Mourinhos Real Madrid, og deres rivalisering slog gnister.

City-manageren mener dog, at han primært vil huske tilbage på rivaliseringen med Liverpool, når han en dag stopper sin karriere.

- Når jeg en dag går på pension og ser og spiller golf, vil jeg huske Liverpool som den største rivalisering, siger Guardiola.

Han fremhæver Liverpools konsistente resultater som værende en nøgle til Citys egen succes.

Både den spanske manager og Klopp sammenligner deres klubbers rivalisering med den årelange rivalisering, der har været i tennis mellem Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

- Jeg tror, at det, der hjælper dig allermest i sport, er en stærk modstander. Især på længere sigt, siger Jürgen Klopp.

De to klubber mødes søndag eftermiddag, hvor Liverpool skal forsøge at hente sin første sejr på Etihad Stadium i Premier League siden november 2015. Opgøret begynder klokken 17.30.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.