Klopp: Uretfærdigt at forvente Qatar-kritik fra spillere

Det er ikke spillernes ansvar, at VM er i Qatar, og derfor behøver de ikke udtale sig om det, siger Klopp.

Jürgen Klopp mener, at det er uretfærdigt at bede spillere forholde sig til Qatars holdninger til menneskerettigheder. <i>Carl Recine/Reuters</i>

Jürgen Klopp mener, at det er uretfærdigt at bede spillere forholde sig til Qatars holdninger til menneskerettigheder. Carl Recine/Reuters

Vi må ikke forvente, at fodboldspillere tilslutter sig kritikken af Qatar, som senere på måneden er vært ved VM i fodbold.

Det mener Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Spillerne havde ikke noget at gøre med, at den kritiserede oliestat i 2010 blev tildelt værtskabet, og derfor skal de ikke forsvare beslutningen, mener han.

- Jeg forstår 100 procent, at vi taler om det, men det er ikke retfærdigt at lægge ansvaret over på spillerne.

- Det er mere end ti år siden, at andre mennesker besluttede, at Qatar skal være vært for VM, og dengang accepterede vi alle beslutningen, siger han.

Qatar får hård kritik for sin lemfældige omgang med menneskerettigheder. Særligt homoseksuelles rettigheder og de kummerlige forhold, der møder migrantarbejdere i landet, har været i søgelyset.

Menneskerettighedsorganisationer og flere nationale fodboldforbund forsøger at gøre opmærksom på problemerne i Qatar. De anerkender, at der sker forbedringer, men budskabet er samtidig, at det går alt for langsomt.

Men fodboldspillerne, der indtager Qatar inden længe, behøver ikke blande sig i debatten, mener Jürgen Klopp.

- Det handler ikke om, at denne generation af spillere skal sige: "Vi tager ikke afsted".

- Beslutningen blev taget af andre mennesker, og hvis man vil kritisere nogen, så kritiser de mennesker, der tog beslutningen.

- Det er ikke retfærdigt, at vi forventer, at spillerne tager derned og laver store politiske markeringer, siger Klopp.

Flere spillere har markeret deres utilfredshed med styret i Qatar. Det australske landshold gik for nylig til angreb på oliestaten i en video, der blev spredt vidt og bredt på sociale medier.

Dansk Boldspil-Union kommer ikke til at bede sine landsholdsspillere om at deltage i kritiske kampagner mod Qatar, men spillerne har frie tøjler.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.