Kommentator: Daniel Wass klæder Brøndby og Superligaen

Daniel Wass skal måles på flere parametre efter sin tilbagevenden til Brøndby, mener Francis Dickoh.

Daniel Wass har spillet 43 A-landskampe og er her i samtale med den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen, der er en del af Kasper Hjulmands stab. <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Daniel Wass har spillet 43 A-landskampe og er her i samtale med den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen, der er en del af Kasper Hjulmands stab. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

33-årige Daniel Wass bliver en øjeblikkelig og længerevarende gevinst for Brøndby IF.

Det spår Francis Dickoh, der er fodboldekspert og kommentator på Danmarks Radio og hos podcastmediet Mediano.

- Det er godt set af Brøndby, og jeg kan godt forstå, at klubben er gået langt for at få ham tilbage. Det er fedt for dem med en kvalitetsspiller og en ledertype, som de har brug for.

- Det klæder også Superligaen med en spiller, der har været en integreret del af det landshold, som har begejstret mange. Han er uden tvivl meget sulten for at vise sig frem inden VM, så timingen er god, siger Dickoh.

Brøndby har tidligere hentet store profiler som Daniel Agger og Johan Elmander tilbage til klubben med svingende succes.

- Hvis man tror, at han kommer til at lave 25 mål, og 10 af dem er direkte på frispark, kan det godt være, at man bliver skuffet.

- Men jeg er nu ret sikker på, at han kommer til at levere på et niveau, som folk i hvert fald ikke bliver skuffede over, siger Dickoh.

Den tidligere forsvarspiller mener, at en profil i Wass' størrelse skal bedømmes på flere parametre end blot sit eget spillemæssige aftryk i løbet af de tre år, som kontrakten lyder på.

- Han var jo selv engang et af de talenter, der brød igennem i klubben, så han kan give en masse knowhow videre på den front.

- Han bliver også en af meget få umiddelbare ledertyper på Brøndbys hold, og det får øjeblikkelig virkning, siger Dickoh.

Dickoh nævner en anden tilbagevendt landsholdsspiller som eksempel.

- Andreas Bjelland var i FC København med til at løfte Denis Vavro og lære ham at spille forsvarspil, og det er den slags, som Wass også kan bidrage med på Brøndbys hold.

- Det med at have et højt niveau og en stor aura skal man også huske at måle ham på. Og jeg tror ikke, at vi bliver skuffede.

Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, og fodbolddirektør Carsten V. Jensen har flere gange nævnt behovet for forstærkninger i forreste linje, og det er stadig højaktuelt, mener Dickoh.

- Carsten V. Jensens fornemmeste opgave er nu at adressere nogle åbenlyse problemer. De mangler en spiller med pondus i den forreste linje, siger Dickoh og tilføjer, at tilgangen af Wass måske kan være med til at lokke en stærk angriber.

- Jeg tænkte også øjeblikkeligt på, at det sagtens kan være, at Andreas Maxsø (Brøndbys anfører, red.) synes, det er sjovere at lave en længerevarende kontrakt med Brøndby nu, hvor der er kommet en kvalitetsindsprøjtning.

Brøndby ligger med Wass' ankomst nummer ni i Superligaen og er netop røget ud af kvalifikationen til Conference League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.