Kommentator: FCM håbede på forvandling - men fik den ikke

Jesper Thygesen mener, at FCM ofte har spillet ringe under Bo Henriksen, men at pokaltitel gav ham ny chance.

Bo Henriksens sidste kamp i spidsen for FCM var på Cypern, hvor holdet gik videre i Champions League-kvalifikationen mod Larnaca efter straffesparkskonkurrence. <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Bo Henriksens sidste kamp i spidsen for FCM var på Cypern, hvor holdet gik videre i Champions League-kvalifikationen mod Larnaca efter straffesparkskonkurrence. -/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland har blot to uger inde i sæsonen mistet troen på Bo Henriksen, der torsdag blev fyret som cheftræner.

Ifølge kommentator hos TV3 Sport Jesper Thygesen har cheftræneren formentlig været på vippen efter sidste sæson, hvor holdet vandt pokalturneringen, men missede guldet i Superligaen.

- Det er normalt at evaluere efter en sæson, og ledelsen har ikke været tilfredse, men alligevel givet ham en second chance, fordi holdet vandt pokalfinalen.

- Håbet har så været, at FCM kom forvandlet ud til sæsonstarten, men det er sandt for dyden ikke sket, siger Jesper Thygesen.

Med Bo Henriksen på sidelinjen lykkedes det tirsdag FCM at spille sig videre i Champions League-kvalifikationen mod cypriotiske AEK Larnaca. Begge opgør endte uafgjort, og FCM gik videre efter straffespark.

I næste uge venter det portugisiske storhold Benfica på udebane i den næste runde i CL-kvalifikationen.

I Superligaen har midtjyderne indledt sæsonen med 1-1 mod Randers FC og et nederlag på 1-3 til Silkeborg. De to kampe er blevet spillet på FCM's hjemmebane.

- En cheftræner i FCM bliver målt på afstanden til FC København, og afstanden til nummer tre, fire og resten af Superligaen.

- Afstanden til holdene under FCM skal i resultat og udtryk blive større og større år for år, men det er overhovedet ikke sket. Der har været rigtig mange kampe, hvor det har været for ringe fodbold.

- Udviklingen står ikke mål med forventningen til et hold, der gerne vil være i top-50 i Europa, siger Jesper Thygesen.

Han mener, at FCM-ledelsen med direktør Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen i spidsen var nødt til at reagere med det samme, da tilliden til Bo Henriksen var væk. Det var den onsdag, da FCM var på vej hjem fra Cypern.

- Så er man nødt til at reagere. Så skal det gå hurtigt, og én kamp mere ville være én for meget, siger Thygesen.

Allerede fredag møder FCM på udebane OB i Superligaen, hvor assistenten Henrik Jensen er udnævnt til midlertidig træner.

- Der kan komme en trodsreaktion hos spillerne. Det kan være, at nogle af spillerne har et højere niveau, end det vi har set, og de finder hinanden på en ny måde.

- En fyring kan give medvind på den korte bane, men over tid forholder det sig ikke nødvendigvis sådan, siger Jesper Thygesen.

Kommentatoren er spændt på at se, hvem FCM vil gå efter på cheftrænerposten. Thygesen nævner den tidligere AGF-træner David Nielsen som en mulighed.

- David Nielsen er også en motivator ligesom Bo Henriksen, men han har en anden måde at repræsentere sig selv på. Han er med sine egne ord knap så voldsom i sin gøren og laden på sidelinjen.

- Jeg ved, at FCM har flirtet med David Nielsen tidligere, og han vil efter min mening kunne passe rigtig godt ind, siger Thygesen.

Han peger på, at den kommende træner i FCM skal acceptere at være én blandt mange i beslutningsprocesserne.

- Jeg tror ikke, at der kommer et stort navn ind. Den nye træner skal acceptere, at klubben er med til at træffe mange afgørelser, og at man er en del af et større team, siger Thygesen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.