Kommentator: Uttrup kan køre om podie i kvindernes Tour

Tour-favoritten Annemiek van Vleuten har tidligere både vundet kvindernes Vuelta a Espana og Giro d'Italia.

Cecilie Uttrup Ludwig (til venstre) har flere gange klaret det godt i endagsløbet La Course by Le Tour de France, der blev afholdt fra 2014 til 2021. I 2021 blev hun nummer to. <i>Thomas Samson/Reuters</i>

Cecilie Uttrup Ludwig (til venstre) har flere gange klaret det godt i endagsløbet La Course by Le Tour de France, der blev afholdt fra 2014 til 2021. I 2021 blev hun nummer to. Thomas Samson/Reuters

Den danske Tour de France-feber lægger sig måske ikke lige foreløbig.

Søndag går startskuddet nemlig til Tour de France Femmes. Den første kvindelige udgave af verdens største cykelløb i 33 år.

Tre danskere er del af de 144 ryttere, der indleder det genoplivede løb i Paris, nogle timer inden herrernes udgave af løbet slutter samme sted.

Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ), Emma Norsgaard (Movistar) og Julie Leth (Uno-X) kommer til at holde den rødhvide fane højt. Især Uttrup Ludwig, der i kraft af sin titel som danmarksmester skal køre i dannebrogstrikoten.

Trine Schmidt, som skal kommentere løbet på Discovery+, vil ikke udelukke, at Uttrup Ludwig kan køre med om de sjove placeringer i klassementet.

- Cecilie er ikke topfavorit, men hun er en klassementsudfordrer. Hun har vist, hun kan køre stærkt og vinde cykelløb, så hvis hun kører op til sit allerbedste, er hun en podiekandidat, siger Schmidt, der er tidligere professionel cykelrytter.

Den store favorit til tage den samlede sejr er Annemiek van Vleuten (Movistar). Hollænderne har i mange år domineret international kvindecykling. Ikke mindst på grund af van Vleuten.

Den 39-årige veteran har siden 2010 taget den ene store sejr efter den anden. I år er ingen undtagelse.

Van Vleuten er noteret for syv sejre i 2022, herunder blandt andet i Liège-Bastogne-Liège samt Giro d'Italia Donne, hvor hun endte øverst på skamlen i det samlede klassement.

Sker det også i Tour de France Femmes, vil van Vleuten både have vundet kvindernes udgave af Tour de France, Vuelta a Espana og Giro d'Italia.

- Hun har fysikken med sig og har en jernvilje, siger Trine Schmidt.

- Hun kan lidt af det hele og er en slags schweizerkniv. Hun er vild, selv om hun egentlig ikke er den smarteste cykelrytter. Hun er bare stærk.

Annemiek van Vleutens danske holdkammerat, Emma Norsgaard, gør sig normalt i spurter, og med flere mere eller mindre flade etaper er det ikke utænkeligt, at danskeren kan lave et topresultat.

- Jeg tror, at Emma får lov til at køre sine chancer undervejs. Hun har kørt stærkt i år og vist, at hun kan være med i spurterne, men ikke vundet lige så meget som sidste år. Men hun har da muligheder, siger Trine Schmidt.

Julie Leth, der primært udmærker sig i banecykling, er på Uno-X-holdet udset til at indtage en rolle som hjælperytter.

Tour de France Femmes afsluttes næste søndag med en etape, der har mål på den skrappe stigning La Super Planche des Belles Filles, hvor Tadej Pogacar vandt for næsen af Jonas Vingegaard på 7. etape af herrernes Tour de France.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.