Kommuner: Tour de France har været en kæmpe succes

De danske Tour de France-etaper har bragt sammenhold og uforglemmelige minder, lyder det fra flere kommuner.

Omkring 100.000 gæster kom forbi Vejle Kommune for at opleve 3. etape af Tour de France. Touren har været en stor succes i Vejle og andre kommuner, som har lagt vej til det store cykelløb. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Omkring 100.000 gæster kom forbi Vejle Kommune for at opleve 3. etape af Tour de France. Touren har været en stor succes i Vejle og andre kommuner, som har lagt vej til det store cykelløb. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter tre dage med Tour de France i Danmark, er det i høj grad de danske fans, der med massivt fremmøde og opbakning er løbet med overskrifterne under det legendariske cykelløbs indledende etaper.

På trods af de store menneskemængder blev dette års Grand Depart afholdt uden større problemer, lyder det fra flere af de kommuner, som lagde vej til enten start eller afslutning af løbene.

Blandt andet i Vejle Kommune, hvor man sent vil glemme oplevelsen af at afholde Tour de France, fortæller borgmester Jens Ejner Christensen (V).

- Alt forløb, som det skulle. Vi havde besøg af omkring 100.000 gæster på ruterne, som havde en fantastisk god oplevelse.

- Tour de France er uden tvivl blandt de største sportsbegivenheder, og vi kommer til at huske det her i mange år. I Horsens taler man stadig om dengang, Giro d'Italia kom til byen, siger han.

I Roskilde Kommune står man ligeledes med en oplevelse af et problemfrit Grand Depart. Desuden har det været med til at styrke sammenholdet i de danske kommuner, som har lagt vej til ruten, mener Roskildes borgmester Tomas Breddam (S).

- Jeg har oplevet et stort fællesskab omkring det her. Naboer til ruten tilbød hjælp og vand til de fremmødte gæster, og det har været så skønt at være en del af.

- Vi har fået bygget videre på det sammenhold, som i forvejen stod rigtig stærkt i Roskilde. Desuden har jeg oplevet, at virksomheds- og erhvervsnetværk har mødtes og delt begivenhederne med hinanden.

- Den orange prik over i'et havde været helikopterbilleder over Roskilde Festival, men det er en mindre detalje, siger han.

I Sønderborg Kommune har man også haft oplevelsen af et vellykket Tour de France. Det var dog ikke alt, der gik efter planen.

Efter tredje etape var der lagt op til afslutningsfest for Grand Depart i Sønderborg, men det blev der lagt en dæmper på, da en tragedie udfoldede sig i shoppingcentret Fields på Amager.

Et skyderi, som resulterede i tre dræbte og flere sårede, blev dagens altoverskyggende historie, som blandt andet fik Kongehuset til at aflyse en planlagt Tour-reception.

Borgmesteren i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), udtrykker stor sympati for situationen, men understreger samtidig, at Sønderborg alligevel har haft en god oplevelse med Tour de France.

- Det, der skete i Fields, er tragisk for Danmark og for os alle sammen.

- Det lagde uden tvivl en dæmper på de efterfester, der var rundt omkring i byen, men det har ikke fået lov til at spolere glæden og stoltheden over den succes, som touren har været, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.