Kroatisk landstræner: Det var meningen at gå et gear op

Kroatiens plan var at holde stand til pausen og derefter skrue op for tempoet med gode indskiftere i Parken.

Kampen i Parken ændrede karakter efter indskiftningerne af Luka Modric og Mateo Kovacic i pausen. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kampen i Parken ændrede karakter efter indskiftningerne af Luka Modric og Mateo Kovacic i pausen. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kroatiens fodboldlandstræner, Zlatko Dalic, mener, at hans plan i Parken i lykkedes til fulde, da kroaterne overrumplede Danmark og vandt 1-0 i Nations League.

Dalic havde tydeligvis nedprioriteret opgøret mod danskerne og sparede profiler som Luka Modric og Mateo Kovacic i første halvleg, før de kom ind på banen i pausen og var med til at tvinge kampen over på kroaternes præmisser.

- Vi spillede to fuldstændig forskellige halvlege. I første halvleg mødte vi et dansk hold fuld af energi, og i anden halvleg skete der noget fuldstændig andet, da vi fik Luka Modric og Mateo Kovacic ind på banen. På den måde fik vi overtaget spillet og vundet kampen.

- Planen var, at vi skulle klare os igennem første halvleg uden at indkassere mål. I anden halvleg var det meningen, at indskiftningerne skulle ændre kampen. Det er svært at sige, om man kan tale om en taktisk sejr, det skete bare, siger Dalic lidt beskedent.

Samtidig fortæller han, at anfører Luka Modric egentlig gerne ville have spillet hele kampen, men det var ikke forsvarligt, vurderede landstræneren og hans fysiske stab.

- Modric er vores kaptajn, og vi har prøvet at spare ham lidt, for han er træt efter en lang sæson.

- Han har lige været en tur i Madrid for at forlænge sin kontrakt, men han havde stadig et stort ønske om at spille hele den her kamp, da han kom tilbage.

- Vi blev dog nødt til at passe på ham og kun lade ham spille en halvleg, siger landstræneren og betegner midtbanespilleren som en rollemodel med den helt rette indstilling til landsholdsfodbold.

Af hensyn til spillernes fysiske formåen efter en lang sæson mener landstræneren, at det er unødvendigt at afslutte sæsonen med et komprimeret Nations League-program, hvor holdene spiller fire kampe på 11 dage.

- Jeg er meget overvældet over at vinde over Danmark på et udsolgt stadion med en god stemning. Men jeg er stadigvæk meget skeptisk over hele turneringen, siger Dalic.

Kroatien står noteret for fire point efter tre ud af seks kampe i gruppen. Danmark har seks point og topper gruppen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.