Kronprins Frederik hylder Vingegaard i gul førertrøje i Paris

Kongehuset har fulgt nøje med i den danske cykelstjerne Jonas Vingegaards Tour de France-indsats i år.

Jonas Vingegaard forsvarede lørdag den gule førertrøje som den næsthurtigste mand på 20. etape, som var en enkeltstart. <i>Gonzalo Fuentes/Reuters</i>

Jonas Vingegaard forsvarede lørdag den gule førertrøje som den næsthurtigste mand på 20. etape, som var en enkeltstart. Gonzalo Fuentes/Reuters

Kronprins Frederik tager til Paris for at være med på sidelinjen, når Jonas Vingegaard kører i mål i den gule trøje ved den sidste etape ved dette års Tour de France.

Det oplyser Kongehuset i et opslag på Instagram lørdag.

- Jonas Vingegaard er ved at skrive dansk sportshistorie, og jeg glæder mig til at hylde ham i Paris i morgen (søndag, red.), står der i opslaget fra kronprins Frederik.

Det er ikke første gang i årets Tour de France, at Vingegaard får royal opmærksomhed.

Fredag overrakte prins Joachim således den gule førertrøje til cykelrytteren fra Glyngøre efter den 19. etape. Også prinsesse Marie, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena var til stede under overrækkelsen.

I et andet opslag på Kongehusets Instagram-profil lørdag bliver det også oplyst, at dronning Margrethe fulgte med i den 20. etape med spænding fra Graasten Slot.

Det gjorde hun i selskab med sine to søstre, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie, der i disse uge opholder sig på slottet i det sønderjyske.

Lørdag udbyggede Vingegaard sit forspring til den samlede nummer to, Tadej Pogacar (UAE), til 3 minutter og 34 sekunder.

Søndag gælder det sidste og 21. etape til Champs-Élysées i Paris. Den vurderes dog ikke at komme til at lave forskel i det samlede regnskab.

Jonas Vingegaard vender tilbage til Danmark onsdag, hvor han vil blive hyldet af nationen på balkonen på Københavns Rådhus og i Tivoli.

Vingegaard bliver den anden danske vinder af Tour de France, efter at Bjarne Riis i 1996 vandt som den første og hidtil eneste dansker.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden