Kvindernes fodbold-EM smadrer tidligere tilskuerrekord

Inden åbningskampen ved EM onsdag er der allerede solgt 517.000 billetter til kvindernes fodboldslutrunde.

Englands fodboldlandshold trænede tirsdag på Old Trafford inden onsdagens åbningskamp mod Østrig samme sted. <i>Daniel Mihailescu/Ritzau Scanpix</i>

Englands fodboldlandshold trænede tirsdag på Old Trafford inden onsdagens åbningskamp mod Østrig samme sted. Daniel Mihailescu/Ritzau Scanpix

Der bliver med garanti sat tilskuerrekord, når kvindernes EM-slutrunde i fodbold afvikles fra onsdag og frem til 31. juli.

Inden åbningskampen fløjtes op onsdag aften, er der solgt i alt 517.000 billetter, oplyser chefen for kvindefodbold i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Nadine Kessler, på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet TT.

Det er mere end rigeligt til at fordoble antallet af tilskuere i forhold til den seneste slutrunde.

EM i Holland i 2017 blev i alt overværet af i alt 240.045 tilskuere, og fire år før var der 216.888 på lægterne til slutrunden i Sverige.

- Hvem ville have troet det til en kvindeturnering? Det er helt fantastisk, og det viser, hvor store forventningerne er, siger Nadine Kessler.

Onsdagens åbningskamp mellem England og Østrig er udsolgt med en kapacitet på 75.000 tilskuere, og det samme er finalen, der spilles på Wembley, der kan huse 90.000 tilskuere.

Danmark indleder EM på Brentford Community Stadium, hvor der er plads til 17.200 tilskuere. Det sker fredag aften klokken 21 mod Tyskland.

Åbningskampen onsdag mellem England og Østrig har kickoff i London klokken 21.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.