Kyrgios slår verdens nummer et og er i US Open-kvartfinale

Efter nederlaget til Kyrgios i ottendedelsfinalen er det snart slut som verdens nummer et for Daniil Medvedev.

Efter sin sejr over Daniil Medvedev i ottendedelsfinalen ved US Open gav Nick Kyrgios et interview på banen på Arthur Ashe Stadium. <i>Sarah Stier/Ritzau Scanpix</i>

Efter sin sejr over Daniil Medvedev i ottendedelsfinalen ved US Open gav Nick Kyrgios et interview på banen på Arthur Ashe Stadium. Sarah Stier/Ritzau Scanpix

Australske Nick Kyrgios er videre til kvartfinalerne ved US Open efter en sejr på 7-6, 3-6, 6-3, 6-2 over verdens nummer et i tennis Daniil Medvedev natten til mandag dansk tid.

Det var en fængslende ottendedelsfinale, som varede lige under tre timer.

Begge spillede godt, men det var Kyrgios, som var bedst i de afgørende øjeblikke, og publikum fik lov at se den 27-årige australier med fornyet fokus og i fantastisk form.

- Det var en fantastisk kamp, siger Kyrgios i et interview på banen foran et udsolgt Arthur Ashe Stadium.

- Daniil er den forsvarende mester, så der er et stort pres på ham, men jeg spillede rigtig godt, siger Nick Kyrgios ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har spillet fantastisk de seneste par måneder og sikke et sted at gøre det igen - foran et fyldt anlæg i New York.

- Jeg føler mig ekstremt velsignet, tilføjer han.

Med tabet til den kontroversielle australier vil der blive en ny verdensetter, når ranglisten bliver opdateret efter årets sidste grand slam, som US Open er.

Kyrgios har i en stor del af sin karriere gjort sig mest bemærket for sin opførsel på banen, men de seneste måneder har han desuden leveret blændende spil, og under turneringen i New York har han fortalt, at han aldrig tidligere har ageret så professionelt som nu.

I juli nåede han finalen i Wimbledon, som han tabte til Novak Djokovic, og nu er han også succesfuldt gennem de fire første runder i US Open.

Medvedev og Kyrgios havde inden nattens opgør mødt hinanden fire gange tidligere i karrieren. Tre af de fire gange er sejren gået til Kyrgios.

Deres eneste forudgående grand slam-møde var i januar i Australian Open, hvor Medvedev vandt.

27-årige Kyrgios ligger nummer 25 på verdensranglisten.

Nick Kyrgios møder russiske Karen Khachanov i kvartfinalen tirsdag. Khachanov ligger nummer 31 på verdensranglisten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden