Lækkede billeder af død Bryant udløser millionerstatning

Vanessa Bryant er blevet tilkendt en erstatning på 120 millioner kroner grundet lækage af dødsbilleder.

Kobe Bryant døde for mere end to år siden på tragisk vis i en helikopterulykke sammen med den ene af sine døtre. (Arkivfoto) <i>Mark J. Terrill/Ritzau Scanpix</i>

Kobe Bryant døde for mere end to år siden på tragisk vis i en helikopterulykke sammen med den ene af sine døtre. (Arkivfoto) Mark J. Terrill/Ritzau Scanpix

Da basketball-legenden Kobe Bryant og hans ene datter på tragisk vis omkom i en helikopterulykke i januar 2020, tog de først ankomne reddere billeder på ulykkesstedet.

Billederne af Bryant og datteren er blevet delt med uvedkommende, og det koster nu en stor millionerstatning.

Kommunen i Los Angeles blev natten til torsdag dansk tid dømt til at betale Kobe Bryants enke, Vanessa Bryant, en erstatning på 120 millioner kroner.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ved civilretten i Los Angeles kom det frem, at nogle reddere havde vist billederne af ligene til folk, blandt andet en bartender. En redder havde desuden sendt billeder i en besked til en ven.

Da oplysninger om billederne kom frem tidligere, lagde Vanessa Bryant sag an mod kommunen. Det samme gjorde i øvrigt Chris Chester, hvis datter og hustru også omkom i ulykken og var blevet fotograferet.

De krævede henholdsvis små 300 millioner og 225 millioner kroner i erstatning, men de blev tilkendt henholdsvis 120 millioner og 112 millioner kroner.

Indtil videre er billederne ikke nået internettet og den brede offentlighed, men Vanessa Bryant frygter, at det sker en dag.

- Så snart de er spredt, kan man ikke få dem tilbage, sagde Vanessa Bryant, da sagen blev indledt i weekenden.

Familiemedlemmer til andre af de omkomne i ulykken fik sidste år tilkendt erstatning på knap 19 millioner kroner.

Kobe Bryant er en af de største spillere, der har spillet i NBA. Han vandt fem mesterskaber med Los Angeles Lakers i en glorværdig karriere, der strakte sig fra 1996 til 2016.

Han vandt også OL-guld med USA i både 2008 og 2012.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.