Landsholdslæge antyder VM-exit for uheldig backkæmpe

Oliver Lauridsen er ramt af en skulderskade "i den mere alvorlige ende", siger ishockeylandsholdets læge.

Oliver Lauridsen har formentlig spillet sine sidste minutter ved VM i Finland efter sit uheld søndag aften. <i>Martin Meissner/Ritzau Scanpix</i>

Oliver Lauridsen har formentlig spillet sine sidste minutter ved VM i Finland efter sit uheld søndag aften. Martin Meissner/Ritzau Scanpix

Den skulderskade, som den danske ishockeyprofil Oliver Lauridsen pådrog sig i VM-kampen mod Schweiz, er højst sandsynligt alvorlig.

Det vurderer ishockeylandsholdets læge, Henrik Ømark, der er pessimistisk i forhold til Lauridsens chancer for at komme tilbage i turneringen.

- Han er på sygehuset til røntgenfotografering. Der er tale om en skulderskade i den mere alvorlige ende. Det ser ikke for godt ud. Men vi mangler lige at få en endelig status. Han havde store smerter, siger Henrik Ømark.

Skaden opstod allerede midt i første periode i forbindelse med en tackling ved banden bag det danske mål.

Lauridsen smed sig straks til isen og kørte kort efter direkte i omklædningsrummet med skulderen hængende skævt og ansigtet fortrukket i smerte.

Når eller hvis uheldet betyder VM-farvel til backkæmpen, skal landstræner Heinz Ehlers tage stilling til, om han vil indkalde en erstatning fra sin VM-bruttotrup.

Ud over Oliver Lauridsen var seks backer på isen i kampen mod Schweiz, der blev tabt med 0-6.

Derudover råder landstræneren over Rungsteds Morten Jensen, der er med i VM-lejren i Helsinki, men endnu ikke er skrevet ind i turneringen.

Det danske hold har kampfri mandag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.