Landsstævne i Svendborg promoverer SUP yoga og spikeball
Danmarks største idrætsfestival giver fra torsdag over 20.000 deltagere mulighed for at opdage nye idrætter.

DGI Landsstævne afholdes normalt hvert fjerde år, men blev sidste år udskudt på grund af corona. Seneste landsstævne fandt sted i 2017 i Aalborg. (Arkivfoto.) Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Selv om gymnastik er, og formentlig altid vil være, den helt store idræt på DGI Landsstævne, dukker der hele tiden nye idrætsgrene op.
Det vil også være tilfældet til dette års landsstævne, som afholdes i Svendborg fra torsdag til søndag.
Her vil mere end 30 idrætter og 400 aktiviteter være repræsenteret, hvoraf flere er ukendte for en stor andel af den danske befolkning.
Introduktionen af nye idrætsformer er noget, der vægtes højt under stævnet, fortæller formanden for DGI, Charlotte Bach Thomassen.
- Der er en gennemgående tråd i landsstævnerne, som handler om at bringe tradition og fornyelse.
- Vi gør os vildt umage med at introducere folk for nye idrætter, siger hun.
Landsstævnet afholdes hvert fjerde år, men blev sidste år udskudt på grund af corona.
Under det seneste landsmøde i 2017 var DGI med til at introducere ketsjersporten padel, der siden er blevet ekstremt populær i Danmark.
Med mere end 20.000 deltagere, 4500 frivillige og 5700 efterskoleelever er DGI Landsstævne Danmarks største idrætsfestival.
Det gør stævnet til et effektivt udstillingsvindue, fortæller formanden.
- Vi introducerer en række nichediscipliner inden for nogle af de klassiske idrætter, som forhåbentlig giver en masse god inspiration fra landsstævnet.
- Jeg tror på, at det har en kæmpe betydning, siger hun.
De nye idrætstrends, som DGI vil vise frem under årets landsstævne, tæller blandt andet combat archery, spikeball og SUP yoga.
Combat archery er en form for bueskydning, hvor der skydes mod hinanden. Det kan sammenlignes med en paintball-kamp.
Spikeball spilles to mod to med en blød bold over en lille trampolin. Det minder om beachvolley og har allerede vundet stor popularitet på landets strande og i parker.
SUP yoga kombinerer yoga og stand up paddleboard. Kombinationen sætter ekstra krav til balancen på de skvulpende bølger.
DGI vil desuden sætte fokus på e-sport, som organisationen regner med at se meget mere af de kommende år.
- Det er en sport, som for nogen er sværere at forstå, fordi det er en del af en ungdomskultur, der er kommet med en digital tidsalder.
- Der vil vi rigtig gerne vise, at vi er en idrætsorganisation for unge og fremtiden, og vi er ikke i tvivl om, at e-sport også vil være en del af de unges fremtid, siger Charlotte Bach Thomassen.
Hun ser frem til, at landsstævnet igen kan danne ramme for fællesskaber inden for idrætten. Særligt efter to år med corona, som har budt på selvisolation og afstandtagen.
- Endelig har vi mulighed for at facilitere det store fællesskab, som landsstævnet er.
- Efter de to somre, som har været helt forskellige fra noget, vi før har oplevet, er landsstævnet med til at markere styrken ved at kunne mødes, siger hun.
Lidt over en tredjedel af deltagerne i Svendborg er gymnaster.
Traditionen tro vil de deltagende efterskoleelever lave opvisning under stævnet. De tæller i år 5700 personer og udgør ifølge DGI et af verdens største opvisningshold.
/ritzau/
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.