Landstræner belønner de bedste ryttere og ser bort fra alder

Danmarks landstræner ser ikke Tour of Scandinavia som et løb, hvor de største talenter skal prøves af.

Cecilie Uttrup Ludwig er en af to fuldtidsprofessionelle danskere, der deltager i Tour of Scandinavia. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Cecilie Uttrup Ludwig er en af to fuldtidsprofessionelle danskere, der deltager i Tour of Scandinavia. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Der har stået Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen eller Julie Leth ud for dannebrog, når en kvindelig cykelrytter har leveret et stort dansk resultat på øverste niveau de seneste år.

Spørgsmålet er, om det erfarne firkløver inden for en overskuelig fremtid får selskab af talenter, der kan køre med om sejrene.

I World Tour-løbet Tour of Scandinavia, der begynder tirsdag i Danmark, stiller Danmarks Cykle Union med et fuldt dansk hold, men gennemsnitsalderen er over 27 år.

Landstræner Tayeb Braikia prioriterer at belønne de bedste ryttere fra de hjemlige løb i stedet for at stille med en vifte af unge talenter.

- Man skal kigge på, hvem der er de bedste. Hvis der er et ungt talent, der virkelig blomstrer frem, og som vi tror på i fremtiden, så prøver man at finde en plads der.

- Men jeg synes også, at det skal kunne forsvares i forhold til det, jeg ser i vores cup-løb, til DM og så videre. Vi er nødt til at kigge på, hvem der kan levere den bedste præstation og skabe et resultat, siger han.

Adskillige talentfulde ryttere er dog på vej frem, understreger han.

Han nævner blandt andre de 17-årige Solbjørk Anderson og Victoria Lund som talenter, der har en chance for at blive professionel de kommende år.

- Ligesom hos herrerne handler det om at få flere til at starte med at cykle. Så ved vi, at der er en årrække, hvor vi skal vente på, at ungdommen blomstrer.

- Vi har en håndfuld rigtig dygtige U23-ryttere og det samme med U19-ryttere, som er rigtig dygtige. Det svære ved cykling er, at det er så krævende at prøve at nå verdensklasseniveau. Der er bare ikke så mange piger, der er indstillet på det endnu.

Danmark råder over en af verdens bedste sprintere i 23-årige Emma Norsgaard, som formentlig ville have en god chance for at vinde tirsdag i målbyen Helsingør.

Landstræneren ærgrer sig over, at Movistar-danskeren ikke kommer til start.

- Jeg har talt med Emma, og hun ville rigtig gerne køre. Hun har fuld fokus frem mod EM, men det er klart, at hun ville være oplagt til tirsdag og mange af de andre etaper, siger han.

To fuldtidsprofessionelle danskere deltager i Tour of Scandinavia, Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup. Løbet slutter søndag i Norge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.