Landstræner kigger væk fra EM for at passe på sig selv

Jesper Jensen ser ikke meget fra andre grupper ved EM, for det er der, han tager sine vigtige pauser.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Siden marts 2020 har Jesper Jensen både skullet varetage cheftrænerjobbet i Team Esbjerg og det tilsvarende job for de danske håndboldkvinder.

Med andre ord er det ikke mange fridage, den 45-årige tidligere landsholdsspiller har haft, siden han takkede ja til at dobbeltjobbe.

Han er netop nu i gang med sin tredje slutrunde i spidsen for Danmark, som kæmper for at komme i den tredje semifinale i træk under hans ledelse.

Cheftræneren har ikke mange dage i livet, hvor håndbold ikke fylder en pæn del af timerne op, men derfor er han også meget bevidst om at tage de små pauser, der findes selv under en slutrunde.

Det betyder blandt andet, at kampe fra slutrunden uden direkte relevans for Danmark ikke får meget opmærksomhed fra hans side.

- Jeg ser ikke så meget. Jeg forsøger at passe på mig selv, for der er rigeligt at se til - især på hviledage. Fra vores kamp aftenen før er slut, er der et voldsomt hårdt døgn derefter, så det er faktisk på kampdagene, at jeg restituerer, fortæller han.

- Hvis jeg sætter mig til at se syv andre kampe, så er der en risiko for, at hovedet kan eksplodere. Det handler om at passe på sig selv og ikke tro, at man er Superman på dag tre, fordi man forhåbentlig skal holde i mange dage.

Det at holde fokus snævert på de ting, som er relevante for holdet, er en af årsagerne til, at Jesper Jensen fortsat trives med at varetage to krævende job.

Alligevel er han også bevidst om, at det er for en begrænset periode.

- Jeg kan i hvert fald godt sige, at jeg ikke kan gøre det i ti år, slår han fast.

Efter en lang spillerkarriere trådte han direkte over i trænerverdenen, og man kunne godt få den tanke, at han ikke kan undvære håndbold.

Det kan han dog godt, forsikrer han. For faktisk er det ikke kærligheden til håndbold, som er den store drivkraft for ham.

- Den håndboldmæssige del kan jeg nogle gange godt blive træt af og få for meget af, men den menneskelige del kan jeg ikke få nok af, lyder det fra landstræneren.

- Den glæde, der kan komme i øjnene på folk, og den selvtilfredsstillelse og passion, der træder frem i nogle små øjeblikke, hvor man måske indirekte har været med til at få nogle mennesker til at få succes, det er det, som er det væsentligste for mig.

Derfor har han stadig ikke svært ved at finde motivationen og energien til begge sine job.

- Jeg tanker op af at være sammen med mennesker, som er dedikerede og passionerede, sjove og kærlige. Det får jeg i begge mine job, siger Jesper Jensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.