Landstræner om Kragh-forvirring: Har spillet med åbne kort

Søren Kragh Andersen er udtaget til weekendens løb i Canada, men har meldt afbud til VM på grund af siddesår.

Søren Kragh Andersen er udtaget til to løb i Canada i den kommende weekend, men kan ikke køre VM senere på måneden. <i>Tim De Waele/Ritzau Scanpix</i>

Søren Kragh Andersen er udtaget til to løb i Canada i den kommende weekend, men kan ikke køre VM senere på måneden. Tim De Waele/Ritzau Scanpix

Onsdag meldte Søren Kragh Andersen afbud til landsholdet til VM i Australien senere på måneden på grund af et slemt siddesår.

Torsdag har hans hold, DSM, alligevel udtaget ham til to løb i Canada i den kommende weekend.

Der er dog ingen mystik gemt i de forvirrende og modstridende signaler fra et af Danmarks største cykelnavne. Det siger landstræner Anders Lund.

- Jeg vidste godt, at han skulle køre de to løb i Quebec og Montreal. Han er udtaget, selv om han ikke har trænet det, han skulle, fordi han har ondt i numsen.

- Han kommer til Canada i en ikke alt for god forfatning, og derfor giver det ikke mening at tro, at han ville kunne køre godt til VM, siger Anders Lund.

Fra DSM er meldingen, at Kragh vil være i stand til at stille op i Canada, men at han ikke er i topform.

- Det var Sørens egen beslutning at droppe VM. I den seneste periode har vi forsøgt at finde den rette balance mellem hvile og træning. Han har fået grønt lys af vores læger til at køre i Canada.

- Vi ved, at hans forberedelse ikke er optimal, men han er stadig vigtig og kan udfylde sin opgave på holdet, lyder det fra DSM.

Søren Kragh Andersen var udset til at være et af de danske topnavne i VM-løbet, der bliver kørt på en kuperet rute i Australien.

Sammen med Jakob Fuglsang, Magnus Cort og Mattias Skjelmose blev han allerede udtaget midt i august. Dermed kunne de fire esser forsøge at time formen til VM-løbet 25. september.

Men tilskuere og tv-seere må altså kigge langt efter Kragh, der ikke har kørt et VM-landevejsløb siden Bergen i 2017.

- Jeg vil rose Søren for hele tiden at spille med åbne kort. Jeg er bare ærgerlig over, at jeg ikke kan råde over ham, siger landstræner Anders Lund.

Han udtog tirsdag Anton Charmig som erstatning. Også Michael Mørkøv, Mikkel Honoré, Alexander Kamp og Mikkel Bjerg bliver en del af det danske VM-hold.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.