Landstræner: Parkens modtagelse gjorde Nadim nervøs

Ville tilskuere buhe eller juble? Parken gjorde det sidste, da Nadia Nadim løb på banen ovenpå Qatar-kritik.

Nadia Nadim hyggede sig med de danske fans, efter at Danmark fredag slog Brasilien med 2-1 i kvindelandsholdets første landskamp nogensinde i Parken. Kampen satte også tilskuerrekord for en kvindefodboldkamp i Danmark med 21.542 tilskuere. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Nadia Nadim hyggede sig med de danske fans, efter at Danmark fredag slog Brasilien med 2-1 i kvindelandsholdets første landskamp nogensinde i Parken. Kampen satte også tilskuerrekord for en kvindefodboldkamp i Danmark med 21.542 tilskuere. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nadia Nadim har modtaget massiv kritik, efter at hun i foråret valgte at blive ambassadør for det omdiskuterede VM i Qatar.

Derfor er landstræner Lars Søndergaard sikker på, at Nadim har været spændt på, hvordan hun ville blive modtaget, da hun fredag blev sendt på banen mod Brasilien foran 21.542 tilskuere i Parken.

Da angriberen løb på banen med en halv time tilbage, blev hun tiljublet af det rekordstore publikum.

- Jeg havde ikke forventet mig, at der ville være nogen buhen af hende, siger Lars Søndergaard.

- Men uanset hvad, så har det også været et pres for hende det her. Hun var også nervøs. Også for at skulle ind, mener landstræneren.

Selv om det blot er tre uger siden, at Nadia Nadim gjorde comeback ovenpå otte måneders pause med en korsbåndsskade, så valgte Lars Søndergaard at tage hende med i den trup, han snart sender til EM.

Før udtagelsen gjorde landstræneren sig overvejelser om, hvordan Nadims ambassadørrolle for VM i Qatar ville påvirke den øvrige trup.

Søndergaard fortæller, at Nadim har været helt "fantastisk" at have i lejren.

- Hun har været ekstremt ydmyg. Jeg under hende lidt, at der også kommer en lille solstrålehistorie ud af det, siger landstræneren omkring publikums modtagelse af spilleren.

Han fortæller, at Nadim virker indforstået med sin rolle som indskifter ovenpå den lange skadesperiode. I overtiden lagde hun op til det danske sejrsmål til 2-1 mod Brasilien.

- Hun er gået til sagen som en b-holdsspiller, og hun har virkelig været en trussel mod det hold, der skulle starte inde. Hun har været på til alle træninger og endda trænet ekstra, siger Søndergaard.

Nadia Nadim ville ikke svare på spørgsmål over for den skrivende presse efter kampen mod Brasilien. Hun ville dog gerne tale med TV 2 Sport, der spurgte hende ind til Parkens modtagelse.

TV 2 Sport havde dog bemærket, at der var lidt buhen, da Nadim løb på banen og havde bolden.

- Jeg er ligeglad. Jeg hørte faktisk ingenting. Jeg er i zonen og skulle spille min 100. kamp, og det var en fed følelse, sagde Nadia Nadim til tv-stationen og afviste, at det berørte hende.

- Egentlig ikke.

Det danske kvindelandshold møder på onsdag i Viborg Norge i den sidste testkamp forud for EM i England om to uger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.