Landstræner vil ofre begge arme for EM-avancement

Muligheden for at slå en af de bedste nationer i verden ud af EM, motiverer den danske landsholdstrup

Lars Søndergaard vil langt for at se Danmark gå videre fra gruppespillet ved EM i London. <i>Foto: Peter Cziborra/Reuters</i>

Lars Søndergaard vil langt for at se Danmark gå videre fra gruppespillet ved EM i London. Foto: Peter Cziborra/Reuters

- Vi er så glade for at være her, at det vil være synd og skam at skulle hjem. Vi vil give både højre og venstre arm for at komme videre.

Landstræner Lars Søndergaard har både før og under slutrunden sagt, at målsætningen for EM var at have noget at spille for i den sidste kamp i det, han kalder slutrundens dynamitgruppe.

Den situation har Danmark nået nu, hvor en af verdens bedste fodboldnationer Spanien lørdag venter i en afgørende kamp for avancement til kvartfinalen ved turneringen i England.

Landstræneren er glad for situationen, fortalte han fredag til pressemødet før lørdagens kamp, men hverken han eller midtbanespiller Sofie Junge lader sig lulle i søvn af, at den første milepæl er nået.

- Det vil være en kæmpe, kæmpe sejr at komme videre fra så svær en pulje, så vi ser for os, at vi kan slå Spanien ud af EM. Det er virkelig noget, der motiverer os. Vi skal simpelthen videre, siger Sofie Junge.

Danmark fik en forfærdelig indledning på EM-slutrunden. Mod Tyskland blev danskerne udspillet og tabte 0-4. I slutrundens anden kamp var spillet ikke ligefrem prangende, men det endte dog med en smal 1-0-sejr over Finland.

I den sidste gruppedyst tæller intet andet end sejr, hvis Danmark skal gå videre til kvartfinalen. Men det bliver ikke nogen "walk in the park", som de siger i England. Tværtimod.

Spanien er nemlig en af forhåndsfavoritterne til at gå hele vejen ved EM.

- Vi er underdogs, konstaterede Lars Søndergaard tørt på pressemødet.

Danmark tabte sidste år med 0-3 til spanierne i en venskabskamp. Her fik Søndergaards tropper ikke mange fødder til græsset, men kampen gav en fornemmelse af, hvad der venter lørdag, og Sofie Junge er overbevist om, at styrkeforskellen er skrumpet.

- Jeg tror, at vi vil vise, at vi er kommet tættere på Spanien. Vi er blevet klogere i forhold til, hvad vi skal gøre, når vi vinder bolden, siger midtbanespilleren, som bliver vigtig i netop erobringsspillet.

Lars Søndergard er også sikker på, at Danmark er tættere på Spanien end for et år siden.

- De fyrede mig nok, hvis jeg sagde, at vi var kommet længere væk, sagde Lars Søndergaard med et grin.

Danmark og Spanien krydser klinger lørdag klokken 21.00 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.