Landstræneren fik drømme opfyldt trods tidligt EM-exit

Landsholdet måtte hjem allerede efter gruppespillet, men den seneste måned har givet holdet et boost.

Lars Søndergaard var ærgerlig over nederlaget til Spanien, men stolt af sit holds indsats mod den stærke fodboldnation. <i>Foto: Dylan Martinez/Reuters</i>

Lars Søndergaard var ærgerlig over nederlaget til Spanien, men stolt af sit holds indsats mod den stærke fodboldnation. Foto: Dylan Martinez/Reuters

- Selv om drømmen blev slukket, har vi fået drømme til at gå i opfyldelse.

Landstræner Lars Søndergaard havde sovet på nederlaget til Spanien, da han søndag formiddag mødte den danske presse foran holdets hotel i London-bydelen Richmond.

Bag ham lå en EM-slutrunde, som endte med et 0-4-nederlag til Tyskland, en spinkel sejr over Finland og et spinkelt nederlag til Spanien i det, han selv har kaldt turneringens dynamitgruppe.

Inden slutrunden i England var kvindelandsholdet igennem en optakt, som blandt andet bød på en milepæl for kvindefodbolden i Danmark, da over 20.000 tilskuere så holdet spille i Parken for første gang nogensinde.

Lars Søndergaard fik selv slutrundedebut, og hvis han skal koge den seneste måned ned, står han tilbage med en god følelse trods det tidlige EM-exit.

- Der har både været op- og nedture, og heldigvis kom opturen efter nedturen. Det viser god moral og godt fællesskab, for det var en samlet flok, der rejste sig efter det store nederlag til Tyskland, siger Lars Søndergaard.

Han har været imponeret over den opbakning, landsholdet har fået i England. Men han erkender også, at han havde håbet på, at hypen havde fået et nøk mere, end det endte med.

- Ja, det havde vi da drømt om, men den fanklub og opbakning, der er opstået, var ikke til at forestille sig for bare et par år siden. Jeg tror, de har haft en fest, de der fans. Det er ikke så stor en gruppe som hos herrerne, men det er en lille og tæt gruppe, som forhåbentlig bliver større.

- De stod bag os, da vi tabte til Tyskland, og det betød meget for spillerne. Det havde været hårdt, hvis de havde vendt os ryggen, siger Lars Søndergaard, som lørdag opfordrede sine spillere til at nyde hyldesten fra de danske fans, der længe efter slutfløjt blev stående på tribunen.

Danmark havde et mål om at have noget at spille for i den sidste gruppekamp, men det så sort ud fra begyndelsen.

Spillemæssigt fik Danmark en tur i manegen i den første kamp mod Tyskland, men især mod Spanien slog danskerne fast, at de godt kan være med, selv om det er mod nogle af de allerstærkeste nationer, som Danmark sjældent er oppe imod.

- Mod tyskerne haltede vi med at klare det hurtige pres. Vi skulle træffe beslutninger utrolig hurtigt for at komme ud af det. Den erfaring skal vi tage med os videre.

- Vi har vist, at vi kan matche de store - også defensivt. Og vi kan komme til chancer mod dem. Spanien og Tyskland er nok dem, der presser allerhårdest, og det gør det svært.

- Men vi har løftet os og lært af kampene. Kampen mod Spanien skal vi tage med videre, så vi kan løfte os endnu mere og også vinde sådan en kamp, siger Lars Søndergaard.

Et af målene for slutrunden har været at vise kvindefodbolden frem for danskerne, så flere piger melder sig ind i fodboldklubberne. Han kan med god grund ikke vide, om det så sker, men Lars Søndergaard er optimist.

- Der er helt sikkert nogen, der begynder at drømme. Jeg hørte om en pige, der egentlig var stoppet med at spille fodbold, men efter oplevelsen i Parken ville hun i gang igen.

- Det viser, hvad fodbold og stemning kan gøre, siger Lars Søndergaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.