Laudrup-Dufour sikrer Danmark VM-triumf i dressur

Cathrine Laudrup-Dufour sikrede Danmark sejren i holdkonkurrencen ved VM i dressur i Herning.

Cathrine Laudrup-Dufour sikrede en dansk hjemmebanetriumf. (Arkivfoto) <i>Volker Essler/Sven Simon/Ritzau Scanpix</i>

Cathrine Laudrup-Dufour sikrede en dansk hjemmebanetriumf. (Arkivfoto) Volker Essler/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Danmarks dressurlandshold er verdens bedste.

Foran kronprinsesse Mary og en masse ekstatiske tilskuere på MCH Arena i Herning vandt den danske kvartet søndag VM.

Cathrine Laudrup-Dufour sikrede på hesten Vamos Amigos danskerne guldet med en score på 81,864 procent i sit ridt, som endte som det bedste af alle i hele konkurrencen.

Laudrup-Dufour var blandt de sidste, der var i aktion, og til sidst stod det klart, at kun Tyskland kunne overgå Danmark.

Men på hesten Duke of Britain kunne Frederic Wandres ikke overgå Laudrup-Dufour, og så kunne den danske lejr bryde ud i jubel uden for MCH Arenas mure. Det samme gjorde tilskuerne på lægterne.

- Det er for vildt. Vi er fandme verdensmestre. Hvem havde troet det? Det er helt crazy, sagde Cathrine Laudrup-Dufour til DR, efter at guldet var en realitet.

Laudrup-Dufour førte sammen med Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen Danmark til hjemmebanetriumfen.

I holdkonkurrencen er det de tre bedste præstationer, der tæller med i det samlede pointregnskab. Daniel Bachmann Andersen var den af danskerne, der endte med den laveste score.

Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth havde lørdag givet Danmark et godt udgangspunkt, inden Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour skulle på banen søndag.

Danmark sluttede med en samlet score på 235,451. Storbritannien og Tyskland tog sølv og bronze. Med sin VM-sejr kvalificerer Danmark sig samtidig til OL i Paris i 2024.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.