Leeds blæser Chelsea af banen og leger med i toppen

Chelsea-keeper Edouard Mendy dummede sig, da Thomas Tuchels mandskab tabte 0-3 i Leeds og fik en mand udvist.

Rasmus Nissen Kristensen har fået en fremragende start i Leeds efter skiftet fra RB Salzburg. Søndag var han med til at slå Chelsea med 3-0 på Elland Road. <i>Phil Noble/Reuters</i>

Rasmus Nissen Kristensen har fået en fremragende start i Leeds efter skiftet fra RB Salzburg. Søndag var han med til at slå Chelsea med 3-0 på Elland Road. Phil Noble/Reuters

Chelsea er kommet i problemer i Premier League efter en sæsonstart, der gav forhåbninger om mere.

Søndag indkasserede Thomas Tuchels Chelsea-mandskab et nederlag på 0-3 på udebane mod Leeds.

Nederlaget kommer, efter at London-mandskabet forleden smed en sejr i overtiden og måtte nøjes med 2-2 mod Tottenham.

Status efter tre spillerunder er fire point, hvilket på ingen måde matcher de forventninger, der blev bygget op, da Chelsea for to uger siden tog hul på sæsonen med en udesejr over Everton.

Danske Rasmus Nissen Kristensen fik atter fuld spilletid for et aggressivt Leeds-hold, der blæste til angreb på Elland Road.

Efter godt en halv time dummede Edouard Mendy sig i Chelsea-målet, da keeperen ikke fik sparket bolden væk, da han blev sat under pres af Brenden Aaronson.

Amerikaneren, der ligesom Nissen Kristensen er kommet til Leeds fra RB Salzburg denne sommer, udnyttede målmandsbrøleren og gjorde det til 1-0.

Fem minutter senere øgede Rodrigo til 2-0 på et hovedstød, og efter pausen gjorde Jack Harrison det til 3-0 for hjemmeholdet.

De bekymrede miner hos Thomas Tuchel og hans stab på Chelsea-bænken blev ikke mindre af, at Kalidou Koulibaly med fem minutter tilbage trak sit andet gule kort og blev udvist.

Med sejren rykker Leeds op på en delt andenplads med syv point efter tre spillerunder.

Her har Leeds selskab af Brighton, der på udebane vandt med 2-0 over West Ham, der har nul point efter tre kampe. West Ham fik derfor ikke den bedste optakt til holdets kommende kamp i Danmark.

På torsdag skal West Ham på besøg i Viborg i playoffrunden til gruppespillet i Conference League. Englænderne vandt det første opgør på eget græs med 3-1 og står med de bedste muligheder før returkampen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.