Leeds-skifte skal sende Rasmus Nissen til VM

Niveauet i Premier League skal skærpe Rasmus Nissen Kristensen, som ser frem til at tørne ud for Leeds.

Tidligere i karrieren har Rasmus Nissen Kristensen tørnet ud for FC Midtjylland, Ajax og Red Bull Salzburg, men efter sommerferien skal han spille for Leeds. <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Tidligere i karrieren har Rasmus Nissen Kristensen tørnet ud for FC Midtjylland, Ajax og Red Bull Salzburg, men efter sommerferien skal han spille for Leeds. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Der er hård konkurrence om pladsen som højre back på det danske fodboldlandshold med under et halvt år til VM-slutrunden i Qatar.

Aktuelt ser duellen om spilletid primært ud til at være et opgør mellem Daniel Wass og Rasmus Nissen Kristensen, og sidstnævnte håber, at hans klubskifte fra østrigske Red Bull Salzburg til engelske Leeds United kan styrke hans kandidatur.

Det siger den danske landsholdsspiller lørdag formiddag, tre dage efter at han var et smut i England for at skrive under med sin nye arbejdsgiver.

- Jeg tror på, at det er positivt i forhold til landsholdet. Hvis jeg kan gøre det godt i Premier League og levere på et højt niveau hver eneste weekend i verdens bedste liga, så jeg tror da, at det gør min mulighed for at blive udtaget til VM endnu bedre, siger midtjyden.

Han påpeger dog, at landsholdet vælter sig i højrebenede backer, selv om flere af dem ofte bruges i venstre side. Foruden Wass nævner han også Alexander Bah, Jens Stryger Larsen og Joakim Mæhle.

- Man skal have kvalitet for at være i betragtning til holdet på den position. Så det er vigtigt for mig, at jeg kan spille på højeste niveau hver eneste weekend, siger Rasmus Nissen Kristensen.

Han kalder det for en nem beslutning af vælge Leeds og en genforening med manager Jesse Marsch, selv om han havde andre tilbud.

- Jeg kan ikke sige, hvad jeg har sagt nej til. Jeg er bare sindssygt glad for, at jeg kunne tilvælge Leeds, og at jeg havde det privilegium, at jeg kunne vælge mellem nogle muligheder. Der var andre ligaer, nogle forskellige muligheder, siger danskeren.

Han brugte landsholdets fridag i onsdags på tage turen til England og besigtige de omgivelser, der snart bliver hans hverdag.

- Det var rigtigt fedt lige at få lov til at se det, så det ikke bare var en underskrift på et eller andet hotelværelse.

- Det var et sindssygt fedt, men også hektisk døgn. Det var hurtigt frem og tilbage, og min aftale med Kasper Hjulmand var bare, at jeg skulle nå at være tilbage onsdag aften, så jeg kunne træne torsdag, siger backen.

Streamingtjenesten Amazon Prime fulgte i 2019/20-sæsonen Leeds United bag kulisserne. Den serie ville danskeren dog ikke se, før de sidste detaljer med Leeds var faldet på plads, og lægetjekket var bestået.

- Jeg startede med at se serien, efter jeg skrev under, og jeg har set tre-fire afsnit. Jeg ville ikke se den inden, jeg havde skrevet under, men nu er jeg kommet i gang. Serien bekræfter mig bare i, hvor fed en klub det er, siger den danske landsholdsspiller.

Den 24-årige back har tidligere i karrieren repræsenteret FC Midtjylland og Ajax, mens de seneste tre år altså er tilbragt i Salzburg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden