Lettet Burgaard hylder topholdsmentalitet efter sejr

Spillet var langt fra topniveau, men det er også der, de store hold vinder alligevel, siger Louise Burgaard.

Louise Burgaard stod for et par af de meget afgørende scoringer i slutfasen, da Danmark kæmpede sig tilbage og slog Ungarn. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Louise Burgaard stod for et par af de meget afgørende scoringer i slutfasen, da Danmark kæmpede sig tilbage og slog Ungarn. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var med møje og besvær, at de danske håndboldkvinder sikrede sig to vitale point mod Ungarn i mellemrundens første kamp med en sejr på 29-27.

Kønt var det ingenlunde, men alle hold rammer dårlige dage, og det er på dem, topholdene også vinder. En metier, som det danske hold ikke nødvendigvis har mestret de seneste år.

Derfor betød sejren over Ungarn, hvor Danmark var bagud med to mål otte minutter før tid, meget, mener Louise Burgaard.

- Jeg er stolt, fordi vi viste kynisme til sidst, som vi nogle gange har kæmpet med at vise, lyder det fra den erfarne højreback.

- Det blev aldrig vores kamp, og det er også det, et tophold skal kunne - ikke at spille godt og så stadig have ben i næsen til sidst til at hive et par redninger op, tage de vigtige skud og gå på mål. Det gjorde vi, selv om det så sort ud.

Kampen var tæt hele vejen, fordi danskerne ikke lykkedes med at få kørt ungarerne trætte. Til det var energien og intensiteten på det danske hold ganske enkelt ikke god nok.

Det kom til at præge hele kampen og gjorde, at Danmark aldrig kunne trække fra, selv om der var chancer for det gennem første halvleg og tidligt i anden halvleg.

- Vi håber jo på, at vi kan knække modstanderne på, at vi kan blive ved med at skifte ud. Vi gik ikke i panik, men det bliver lidt mere trægt, når det ikke lykkes, lyder det fra Burgaard.

Hun scorede fire mål på fem forsøg i kampen, mens Danmarks EM-topscorer Emma Friis igen var den flittigst scorende med sine syv træffere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.