Lewandowski er i storform før CL-møde med Bayern

Robert Lewandowski har fået en perfekt start hos Barcelona, der tirsdag møder hans gamle klub Bayern München.

Ni mål i de første seks kampe er det blevet til for Robert Lewandowski i FC Barcelona. Deriblandt et hattrick i første Champions League-runde på hjemmebane mod tjekkiske Plzen. <i>Pablo Morano/Reuters</i>

Ni mål i de første seks kampe er det blevet til for Robert Lewandowski i FC Barcelona. Deriblandt et hattrick i første Champions League-runde på hjemmebane mod tjekkiske Plzen. Pablo Morano/Reuters

Robert Lewandowskis skifte fra Bayern München til FC Barcelona var blandt sommerens mest markante handler, og den polske stjerneangriber har taget Barcelona med storm.

Efter en periode, hvor økonomisk krise har været det store tema i Barcelona, har klubben igen fået fokus hen på det sportslige. Barcelona har hentet fire storsejre i træk, og Lewandowski har scoret mål på samlebånd.

Tirsdag klokken 21 skal FC Barcelona og Lewandowski på udebane i Champions League op mod netop Bayern München.

Viaplays Champions League-reporter Luna Christofi var meget skeptisk omkring FC Barcelonas Lewandowski-tilgang.

- Jeg skal da love for, at jeg er blevet sat på plads.

Luna Christofis bekymring på FC Barcelonas vegne gik på, hvordan en 34-årig angriber, der mest er kendt for sine egenskaber i feltet, ville passe ind.

Selv om angriberen aldrig bliver den store "tiki-taka"-spiller, har han allerede vist, hvordan han alligevel evner at deltage i spillet længere nede på banen og derfra tage ansvar og være en stor del af spilopbygningen.

- Den bekymring var i hvert fald en fejlantagelse af de store. Det har været et scoop indtil videre.

- Jeg tror, at selv dem, som var positivt stemt, er blevet yderligere overrasket. Han er kommet med mere, end nogen havde turde tro på, siger Christofi.

Ud over mål har polakken fra første dag været upåvirket af klubbens situation. Han har levet op til alle de forventninger, der følger med, når en af verdens bedste fodboldspillere kommer til.

- Han har simpelthen taget hele det ansvar på sine skulde uden problemer. Og det, synes jeg, er en præstation, uagtet at man hedder Robert Lewandowski og kommer fra en stor klub, siger Christofi.

Hun peger samtidig på, at angriberens spillestil ikke betyder det store for fansene. De hungrer efterhånden så meget efter succes, at de gerne går på kompromis med den klassiske Barcelona-opfattelse af, hvordan fodbold skal spilles.

- Jeg tror, at de havde det sådan, at man som FC Barcelona-fan var kommet dertil, hvor alle tricks gælder, siger Christofi.

Afskeden for Lewandowski i Bayern var ikke den pæneste. Polakken følte sig ikke hørt og respekteret i den tyske storklub, hvilket til sidst betød at deres veje måtte skilles.

Alligevel opfordrer tidligere klubboss Karl-Heinz Rummenigge i et interview med tyske Münchner Merkur til, at man fra tysk side tager godt imod klubbens tidligere profil.

- Jeg håber, at FC Bayern München og fansene vil tage imod ham med taknemmelighed. Vi må ikke glemme, at han spillede her i otte år, vandt alt, hvad du kan vinde og scorede mellem 35 og 50 mål i hver sæson.

- Så han har ydet et bidrag til Bayern München på alle tænkelige niveauer, siger Rummenigge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.