Lewis Hamilton på podiet i Canada: Jeg føler mig ung igen

Den 37-årige britiske stjerneracerkører landede en tredjeplads ved søndagens grandprix i Canada.

Lewis Hamilton endte på en tredjeplads ved søndagens Formel 1-grandprix på Circuit Gilles-Villeneuve i canadiske Montreal. En placering, han var overvældet over efter sidste uges ræs, hvorefter han bøvlede med rygsmerter. (Arkivfoto). <i>Hoch Zwei/Ritzau Scanpix</i>

Lewis Hamilton endte på en tredjeplads ved søndagens Formel 1-grandprix på Circuit Gilles-Villeneuve i canadiske Montreal. En placering, han var overvældet over efter sidste uges ræs, hvorefter han bøvlede med rygsmerter. (Arkivfoto). Hoch Zwei/Ritzau Scanpix

Mercedes' syvdobbelte verdensmester, britiske Lewis Hamilton, føler sig ung og overvældet efter at have landet en tredjeplads ved søndagens Formel 1-grandprix på Circuit Gilles-Villeneuve i canadiske Montreal.

Sådan lyder reaktionen efter grandprixet, hvor Hamilton også havde et mindre sammenstød med danske Kevin Magnussen.

- At være tilbage deroppe (på podiet, red.) og opleve publikums energi var som at være tilbage til mit første år her, sagde han ifølge Reuters til journalister efter løbet.

- Det er godt at være tilbage. Jeg føler mig ung igen, siger han.

37-årige Lewis Hamilton har vundet det canadiske grandprix syv gange. Racerkøreren havde ellers bøvlet med rygsmerter efter en skade ved løbet i Aserbajdsjan. Derfor var han ekstra glad for søndagens resultat, som han beskriver som "ganske overvældende".

- Det har givet mig og holdet håb om, at der er mere at komme med fra denne bil. Potentialet er der virkelig, hvis vi får det rigtige setup, siger han.

Det var Red Bulls Max Verstappen, som løb med sejren, og dermed udbyggede han med sin sjette sejr i år sin føring i VM-stillingen.

Verstappen førte feltet det meste af vejen, men fik i løbet af turen også baghjul af Ferraris Carlos Sainz, som endte løbet på en andenplads.

- Jeg gav det alt, hvad jeg havde. Men det samme gjorde Carlos, siger 24-årige Max Verstappen.

Danske Kevin Magnussen startede lovende ud i løbet, da han sammen med sin holdkammerat, Mick Schumacher, startede i femte og sjette position.

Efter et mindre sammenstød med Lewis Hamilton på første omgang måtte Kevin Magnussen i pit. Det gav ham lange udsigter til en sjov slutplacering og var medvirkende til, at han endte med at komme i mål som nummer 17.

Sæsonens næste Formel 1-løb er på den legendariske Silverstone-bane i Storbritannien 3. juli.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden