Liverpool afværger spansk forskrækkelse og er i CL-finalen

Villarreal førte 2-0, men Liverpool kom tilbage og vandt 3-2 og avancerer dermed til finalen med samlet 5-2.

Liverpool er klar til Champions League-finalen efter samlet sejr over Villarreal. <i>Paul Ellis/Ritzau Scanpix</i>

Liverpool er klar til Champions League-finalen efter samlet sejr over Villarreal. Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Liverpool FC kan fortsat drømme om at vinde Champions League i denne sæson.

Tirsdag aften spillede den engelske storklub sig i finalen, men det var med større besvær, end slutcifrene i returkampen ude mod Villarreal antyder.

Opgøret endte 3-2 til Liverpool, men ved pausen førte det undertippede hjemmehold med 2-0 og havde dermed indhentet Liverpools føring med de samme cifre fra første opgør.

I løbet af anden halvlegs første halve time satte Liverpool dog tingene godt og grundigt på plads efter scoringer af Fabinho, Luis Diaz og Sadio Mané. Villarreal-målmand Geronimo Rulli så ikke for heldig ud ved de tre scoringer.

Med den samlede sejr kan Jürgen Klopps mandskab fortsætte jagten efter den prestigefyldte titel, som Liverpool senest vandt i 2019.

For Villarreals vedkommende var det anden gang i klubbens historie, at semifinalen blev endestationen i Champions League. Det samme skete i 2006, dengang stod Arsenal i vejen.

På forhånd syntes holdet på en nærmest umulig opgave, men en drømmestart gav håb om et lille fodboldmirakel.

Der var spillet under tre minutter, da Villarreal tog føringen.

Sidste uges selvmålsskytte Pervis Esupinan smækkede et indlæg ind i feltet, og Etienne Capoue kom først bolden og viste stort overskud ved at spille den på tværs til Boulaye Dia, og den senegalesiske angriber dirigerede kuglen videre i et tomt mål.

Det gav volumen et ekstra nøk op på et i forvejen højlydt Estadio de la Cerámica.

Forud for kampen havde det regnet massivt i den østspanske by, og de massive mængder regn gjorde banen våd og glat. Derfor havde begge holds spillere til tider vanskeligt ved at kontrollere såvel tæmninger, som driblinger og afleveringer.

De vilkår forvaltede hjemmeholdet bedst i første halvleg, og i dens sidste minutter blev det 2-0 til Villarreal.

Med en fiks finte og et intelligent indlæg fandt målscorer Capoue frem til Francis Coquelin, og midtbanespilleren fordoblede hjemmeholdets føring med et hovedstød.

Herefter sivede gassen ud af Villarreal, mens Liverpool trådte på speederen.

I hvert fald så Klopps pausesnak ud til at have forvandlet Liverpool, og fra anden halvlegs start var der dømt tung engelsk dominans.

Det kastede en reducering af sig efter en times spil, da Fabinho fra en lidt spids vinkel var heldig med, at hans hårde skud sneg sig gennem benene på målmand Geronimo Rulli.

Da Luis Diaz omtrent fem minutter senere headede udligningen ind, var det også med en afslutning mellem målmandens ben.

Dermed var spændingen forduftet, og det sidste spinkle håb om et comeback blev aflivet i det 74. minut. Rulli var på skovtur og kunne ikke fange lynhurtige Sadio Mané, som rundede målmanden og løb videre med bolden mod et tomt mål.

De sidste fem minutter plus tillægstid var hjemmeholdet reduceret til ti mand efter en udvisning til 1-0-målscorer Etienne Capoue.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Chok for socialdemokrater: Thomas Kastrup takker af som borgmester
Luk