Liverpool-borgmester: CL-finaledag blev til et mareridt

Fransk politi opsøgte uro i forbindelse med CL-finalen i Paris, mener Liverpools borgmester, Steve Rotheram.

Steve Rotheram (på skærmen) fortalte torsdag, hvad han oplevede i forbindelse med Champions League-finalen på Stade de France i Paris. <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

Steve Rotheram (på skærmen) fortalte torsdag, hvad han oplevede i forbindelse med Champions League-finalen på Stade de France i Paris. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

- Dagen ændrede sig fra at være en drøm til at være et mareridt.

Sådan lød det fra Liverpools borgmester, Steve Rotheram, da han torsdag fortalte om sine oplevelser i forbindelse med Champions League-finalen, hvor Liverpool mødte Real Madrid, til en kommission i det franske senat.

Starten på finalen, som blev spillet 28. maj på det franske nationalstadion Stade de France i Paris, endte med at blive udsat på grund af uroligheder uden for stadion.

Balladen opstod, da fans begyndte at forcere de hegn, der omkranser Stade de France. Samtidig havde mange fans angiveligt forsøgt at komme ind med falske billetter, og det øgede presset på indgangene.

Situationen eskalerede, og det endte i sammenstød mellem fans, politi og vagter, mens fredelige tilhængere blev fanget i midten af det hele. Efterfølgende har fans berettet, at de blev overfaldet og udsat for røveri.

Liverpool-borgmester Steve Rotheram blev også berøvet, fortalte han torsdag. Ifølge borgmesteren forsøgte det franske politi ikke at lægge en dæmper på uroen. Tværtimod.

- Jeg så politifolk, der på en måde ledte efter et problem, siger Rotheram ifølge Reuters.

Urolighederne har fået Uefa til at igangsætte en undersøgelse af forløbet, ligesom de franske politikere altså også vil have kigget nærmere på, hvad der skete 28. maj.

Tidligere torsdag beklagede den ansvarlige politichef, Didier Lallement, at uskyldige fans blev fanget i urolighederne og ramt af tåregas. Han fortryder dog ikke den generelle anvendelse af tåregas for at cleare området omkring stadion.

- Der var ingen andre midler, sagde Didier Lallement ifølge AFP.

- Det er den eneste måde at skubbe en folkemængde tilbage, medmindre man skal ty til at bruge køller.

Det giver Liverpools borgmester dog ikke meget for.

- Tilfældigt brug af tåregas er ikke måden at få kontrol over en gruppe mennesker på, men tværtimod måden man mister kontrollen på, lød det fra Rotheram torsdag.

Her kom det også frem, at overvågningsvideoer fra områderne omkring Stade de France er blevet slettet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden