Liverpool dukker Arsenal og intensiverer mesterskabsduel

Liverpool har vundet ni ligakampe i træk efter sin 2-0-sejr over Arsenal. Harry Kane satte en flot rekord.

Diogo Jota grundlagde Liverpools sejr over Arsenal og bliver her tiljublet af holdkammeraterne. <i>David Klein/Reuters</i>

Diogo Jota grundlagde Liverpools sejr over Arsenal og bliver her tiljublet af holdkammeraterne. David Klein/Reuters

Liverpool og Manchester City ser ud til at skulle kæmpe en tæt kamp om det engelske mesterskab.

Onsdag gjorde Liverpool i hvert fald sit til at intensivere spændingen om titlen, da holdet på udebane slog ellers formstærke Arsenal med 2-0 efter en effektiv anden halvleg, hvor Diogo Jota og Roberto Firmino kom på tavlen.

Arsenal mødte op med fem ligasejre i træk og bød især i første halvleg Liverpool op til dans, men udeholdet var skarpest og hentede sin niende ligasejr i streg.

Liverpool er dermed ét point efter Manchester City. Begge mangler ni kampe.

Arsenal havde de bedste muligheder i en tæt og intens første halvleg med et ganske højt tempo.

Liverpool havde svært ved at sætte sig på kampen, men Sadio Mané fik dog bolden i nettet i starten af anden halvleg. Korrekt blev træfferen dog underkendt for offside.

Kort efter fik Arsenal opgørets indtil da største chance, da udeholdets midtbanespiller Thiago lavede en risikabel tilbageaflevering, som Alexandre Lacazette opsnappede.

Angriberen blev presset af keeper Alisson og fandt i stedet den norske kreatør Martin Ødegaard, der trykkede af, men også så Alisson nå tilbage og lave en sublim redning.

Få minutter senere blev det i stedet 0-1, da Arsenal-keeper Aaron Ramsdale lod Diogo Jotas spark fra en spids vinkel snige sig i nettet ved nærmeste stolpe.

En skidt Arsenal-clearing ved sidelinjen førte efter 62 minutter til 2-0. Venstreback Andrew Robertson erobrede kuglen, og med et fladt indlæg fandt han indskiftede Roberto Firmino, som nettede fra tæt hold.

Scoringen tog pusten fra Arsenal, og det gav en mere fredelig afslutning uden yderligere scoringer.

Tottenham hentede i sin udekamp mod Brighton tre vigtige point til jagten på en Champions League med en 2-0-sejr.

Den bringer Tottenham op på syvendepladsen med 48 point. Arsenal er firer med 51 point og en kamp i baghånden i forhold til Tottenham.

Svenskeren Dejan Kulusevskis kraftigt afrettede skud efter 37 minutter åbnede ballet, og i anden halvleg revancherede Harry Kane sig for en afbrænder tidligere i opgøret, da han sparkede bolden fladt i nettet til 2-0 efter en omstilling.

Målet var Kanes nummer 95 i karrieren på udebane, og det er ny rekord for Premier League-perioden.

Ifølge statistikfirmaet Opta har Kane lavet 95 mål i 139 udekampe, og det overgår Wayne Rooneys 94 mål i 243 udekampe i Premier League.

Brighton havde som mange gange tidligere masser af spil, men formåede endnu engang ikke at omsætte det til store chancer. Holdet har nu tabt seks ligakampe i træk og kun scoret én gang undervejs.

Brighton ligger dog nummer 13 i tabellen og når næppe hverken fugl eller fisk i denne sæson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.