Livreddere afventede signal til at redde besvimet svømmer

Livreddere greb for sent ind, fordi de skulle afvente dommersignal, da Anita Álvarez besvimede i VM-bassin.

Anita Álvarez måtte reddes op af bassinnet af sin træner Andrea Fuentes, da hun besvimede i onsdagens VM-konkurrence. <i>Zsolt Szigetvary/Ritzau Scanpix</i>

Anita Álvarez måtte reddes op af bassinnet af sin træner Andrea Fuentes, da hun besvimede i onsdagens VM-konkurrence. Zsolt Szigetvary/Ritzau Scanpix

Onsdag måtte en træner på dramatisk vis springe i vandet for at redde svømmeren Anita Álvarez, der under finalen i synkronsvømning ved VM i Budapest besvimede og sank til bunds i poolen.

Ovenpå hændelsen undrede mange sig over, at stævnets livreddere forholdt sig passive. Det skete på baggrund af manglende signal fra dommerne, forklarer VM's sikkerhedschef, Béla Merkely.

- Ifølge reglerne må livredderne kun hoppe i bassinnet efter et fysisk signal fra dommerne, siger han i en pressemeddelelse ifølge Aftonbladet.

Reglen er til for at forhindre, at konkurrencer bliver afbrudt på grund af mulige misforståelser. Merkely indrømmer dog, at dommerne ikke reagerede hurtigt nok, da Álvarez besvimede.

Han fortæller videre, at vagterne først forstod alvoren og greb ind, da de så træneren hoppe i bassinet.

Álvarez blev reddet af sin træner, Andrea Fuentes. Hun greb ind, da hun så Álvarez ligge på bunden af bassinet.

Fuentes fortalte onsdag til Marca, at planen var at lade Álvarez hvile torsdag i håb om, at hun er i stand til at stille op til fredagens holddisciplin. Hun blev dog erstattet af en holdkammerat kort før konkurrencens start.

Álvarez skulle desuden gennemgå nogle undersøgelser for at forsøge at finde årsagen til, at hun besvimede.

Den amerikanske svømmer har før mistet bevidstheden. Det skete blandt andet ved OL-kvalifikationen i Barcelona i Spanien sidste år.

Dengang fortalte hendes mor til tv-stationen WIVB, at hun før havde set sin datter besvime. Dog ikke under svømmekonkurrencer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.