Benjamin Lobo Vedel

Lobo dropper USA og Aalborg

Det nordjyske løbefænomen rykker sin base til Aarhus

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

ATLETIK:Efter to år i USA, hvor aalborgenseren Benjamin Lobo Vedel har kombineret atletik og uddannelse på University of Florida, trækker 400-meter løberen stikket.

Han er tilbage i Danmark for at blive.

- Det har været en meget svær beslutning at tage, og den har baggrund i mange forskellige ting. Det har været nogle fede år, men i den sidste ende tror jeg, at mine chancer fremadrettet for at forbedre mig er størst herhjemme.

- Jeg vil også gerne hjem og løbe for Danmark, skriver Benjamin Lobo Vedel blandt andet på sin Facebook-side.

Han har måttet springe over flere internationale mesterskaber, fordi de har kollideret med universitetssæsonen i USA. Den er meget lang og har også udfordret aalborgenserens fysik. Han har haft svært ved at holde igen i sine løb, selvom det har været hensigtsmæssigt i nogle sammenhænge, og det har tæret på ressourcerne.

Han vender dog ikke tilbage til Aalborg Atletik & Motion, som han forlod for to år siden. Fremover bliver elitekraftcentret i Aarhus hans nye base, og landstræner i sprint/hæk Mikkel Larsen er hans nye mentor.

- I samarbejde med Team Danmark og Dansk Atletik tror jeg på, at vi kan skabe rammer, som er mindst lige så gode som i USA, fortæller Benjamin Lobo Vedel videre.

I forbindelse med flytningen til Aarhus vil han begynde at studere maskinteknik på Aarhus Universitet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.