Løchte: Rune spiller med om grand slam-titler i 10-15 år

Holger Rune vil være fast inventar i verdenstoppen i mange år, forudser Frederik Løchte Nielsen.

Holger Rune vandt søndagens finale mod Novak Djokovic med cifrene 3-6, 6-3, 7-5. <i>Julien De Rosa/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune vandt søndagens finale mod Novak Djokovic med cifrene 3-6, 6-3, 7-5. Julien De Rosa/Ritzau Scanpix

Danmark kan se frem til at have en verdensstjerne som fast inventar i den absolutte tennistop i mange år fremover.

Det vurderer den tidligere professionelle tennisspiller Frederik Løchte Nielsen, efter at den 19-årige Holger Rune søndag fik sit ultimative gennembrud på den store scene med finalesejren over Novak Djokovic i Paris Masters.

På vejen mod triumfen slog danskeren hele fem top-10-spillere som den første spiller nogensinde ved en ATP-turnering ud over sæsonfinalen, der vanligvis kun tæller spillere fra top-10.

- Det er meget bemærkelsesværdigt, og jeg synes, at det mest ekstraordinære er, at intet tyder på, at det er et enkeltstående tilfælde. Det var ikke bare et godt run, han er kommet i toppen for at blive, mener Frederik Løchte.

Turneringen i Paris er en af de såkaldte Masters 1000-turneringer, der rangerer lige under grand slam-turneringer og har deltagelse af hele verdenseliten. Med triumfen avancerede Rune til verdensranglistens tiendeplads.

- Jeg synes, at Holger har et bedre fundament end så mange andre i top-10 og andre unge spillere, der kommer frem, og han bliver kun bedre.

- Nu har han fået hul på bylden, og jeg forventer, at han kommer til at kæmpe med om titler i grand slam- og 1000-turneringer de næste 10-15 år, vurderer Løchte, der er kaptajn for Danmarks Davis Cup-hold.

Løchte, der vandt Wimbledon i herredouble i 2012, er en smule overrasket over, at Rune allerede nu laver så stort et resultat. Og så alligevel ikke.

- Der er ikke noget i hans tennis, der overrasker mig. Det er længe siden, at han overbeviste mig om, hvad han kan opnå. Men det er bemærkelsesværdigt, når en 19-årig gør det.

Rune har vist forrygende form de seneste fem uger, hvor han ud over triumfen i Paris gik hele vejen i Stockholm Open og nåede finalerne i Sofia og Basel.

Her har danskeren konstant lagt lag på sit spil kulminerende i Paris.

- Hans serv er blevet ekstremt stærk, hvilket er meget afgørende i indendørs tennis, og så er han ekstremt tempostærk fra baglinjen. Ingen spiller for hurtigt eller for langsomt til ham. Han kan justere alt i sit baglinjespil.

- Han er muligvis en af de bedste spillere i verden til at bygge et point op i en tid, hvor mange andre slår hårdt og spiller monoton tennis. Og så er han blevet dygtig til at vide, hvordan han skal afgøre pointene, når bolden kommer kort.

Desuden peger Løchte på, at Rune både fysisk og mentalt har udviklet sig meget.

- Der er skabt en fortælling om, at han skulle være mentalt udfordret, men det har ikke været anderledes end for andre 19-årige. Men han har absolut vist fremgang. Andet ville være utænkeligt, da han er bevidst om at gøre noget ved de ting, der ikke fungerer for hans tennis.

Løchte vurderer, at Rune kun bliver bedre i de kommende år.

- Det er starten på noget ekstraordinært. Jeg synes, han er klart bedre end mange andre af de unge spillere, og jeg tror ikke, man vil se ham falde i rangering før om meget lang tid. Han skal først peake om seks år eller noget, så det går kun én vej.

Rune skulle i denne uge have deltaget i Next Gen ATP Finals - sæsonfinalen for spillere under 21 år - men har meldt afbud.

Til gengæld er han nu førstereserve til ATP Finals, der begynder på søndag. Et afbud mere vil sende den danske himmelstormer ind i turneringen for sæsonens otte bedste spillere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.