Lykkelig Axelsen: Jeg skulle finde et ekstra gear

Viktor Axelsen følte, at han fysisk og mentalt fandt et andet niveau end Lakshya Sen i All England-finalen.

Smilet var bredt hos Viktor Axelsen, da han for anden gang i karrieren fik overrakt All England-trofæet. <i>Justin Tallis/Ritzau Scanpix</i>

Smilet var bredt hos Viktor Axelsen, da han for anden gang i karrieren fik overrakt All England-trofæet. Justin Tallis/Ritzau Scanpix

For godt en uge siden tabte Viktor Axelsen til Lakshya Sen, men søndag endte det omvendt, da den danske badmintonstjerne vandt finalen i All England.

Det krævede, at Axelsen fandt et andet niveau, end det han diskede op med i semifinalen i German Open, hvor Sen vandt i tre sæt.

- Jeg skulle finde et ekstra gear. Jeg skulle tro på, at jeg både fysisk og mentalt havde, hvad der skulle til, og det havde jeg bestemt.

- Jeg spillede med god variation fra starten, og det gjorde det svært for ham, siger Viktor Axelsen.

Ja, svært havde den blot 20-årige inder det. Viktor Axelsen spillede på et tårnhøjt niveau og havde samtidig det mentale overtag, der skulle til.

Kun få gange mistede Axelsen koncentrationen en smule, men det blev aldrig så slemt, at Lakshya Sen på noget tidspunkt blev lukket ind i varmen.

Efter 53 minutter kunne Viktor Axelsen strække armene i vejret og fejre en sejr på 21-10, 21-15.

- Det er svært at beskrive. Det er fuldstændig fantastisk og lige så fedt, som det var første gang - hvis ikke endnu federe. Jeg er utrolig stolt og glad, siger den 28-årige fynbo.

Det var anden gang i karrieren, at Viktor Axelsen vandt All England. Første gang, det skete, var i 2020, da han for andet år i træk var i finalen.

Også sidste år var han i finalen, men tabte til Lee Zii Jia. Søndagens finale var Axelsens fjerde på stribe, og han er nu tilbage på tronen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.