Lynstart sikrer Esbjerg sæsonens første sejr på isen

På en stærk første periode hentede Esbjerg en hårdt tiltrængt sejr hjemme over Odense.

Andreas Grundtvig scorede for fjerde gang i seks kampe for Esbjerg. (Arkivfoto). <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Andreas Grundtvig scorede for fjerde gang i seks kampe for Esbjerg. (Arkivfoto). Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Esbjerg Energy er regnet som en af de hårdeste udfordrere til Aalborg i kampen om det danske ishockeymesterskab, men det har været småt med guldglans i sæsonens første uger.

Fem kampe, fem nederlag og sølle et point var det blevet til, inden vestjyderne omsider fik hul på bylden fredag aften.

Med 2-1 hjemme over Odense Bulldogs sikrede Jason Jaspers tropper sig en hårdt tiltrængt sejr og tre point til den slunkne konto.

Hovedårsagen til gevinsten var en stærk første periode, hvor esbjergenserne kom blæsende, scorede to mål og vandt skudstatistikken 17-2.

Hjemmeholdet gav debut til nyerhvervelsen Tuomas Vartiainen, og den finske forward havde efter fire minutter en stor aktie i 1-0-scoringen.

I powerplay hakkede han hårdt på mål. Odense-keeper Stefanos Lekkas halvklarede, men pucken røg lige ud til Andreas Grundtvig, som scorede sikkert.

Få sekunder før periodens afslutning fik de knap 1800 tilskuere igen noget at fejre. Efter en faceoff i Odenses zone havnede pucken hos Henrik Mærsk, som satte den i nettet.

Esbjerg var klart bedst i kampens første tredjedel, men det er ikke tilfældigt, at Odense havde hentet 11 point i de første fem kampe.

Fra anden periodes start var kampen jævnbyrdig, og i tredje periode kom esbjergenserne under hårdt pres. Ikke mindst, da Odense-måltyven Jesper Thörnberg havde udnyttet en løs chance til 1-2-reducering 13 minutter før tid.

I slutfasen brændte det alvorligt på foran Mathias Seldrup i målet, men landsholdskeeperen holdt stand, og i sjette forsøg lykkedes det endelig Esbjerg at tage fuldt pointudbytte.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.