Mads Pedersen åbner dør på klem for at gå efter grøn trøje

Selv om ambitionen først er den gule trøje, vil Mads Pedersen ikke afvise, at han vil gå efter den grønne.

Mads Pedersen kan blive den første dansker, der vinder den grønne trøje. Hvis han altså går efter det. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Mads Pedersen kan blive den første dansker, der vinder den grønne trøje. Hvis han altså går efter det. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Den første håndfuld etaper i årets Tour de France virker nærmest skræddersyet for Mads Pedersen.

En kort enkeltstart, sprinteretaper, brosten og mulighed for sidevind er blandt de strabadser, som venter rytterne, før og efter at de har forladt Danmark.

Ligger han til det, vil den tidligere verdensmester da heller ikke afvise, at han kan finde på at gå efter den grønne pointtrøje.

- Vi må se. Først vil jeg fokusere på det, vi skal i Danmark. Så må vi tage det dag for dag. For at være ærlig var den grønne trøje ikke i mine tanker i årets Tour. Men man ved aldrig, siger han.

Fra 2012 blev den grønne trøje syv ud af otte år vundet af den alsidige slovak Peter Sagan, mens de mere rendyrkede sprintere Sam Bennett og Mark Cavendish har fået trøjen med hjem de seneste to år.

I år er Jumbo-Vismas Wout van Aert bookmakernes altoverskyggende favorit til at løbe med den, men afhængig af præstationerne kan Mads Pedersen måske finde på at tage kampen op med belgieren og andre grønne bejlere.

- Hvis jeg ligger til det og har kørt mig til mange gode resultater, så måske, siger han.

Treks danske profil har ikke været bleg for at lufte sine ambitioner før den første Tour-start i Danmark, hvor han både håber på en etapesejr og den gule trøje.

Han ved, at han risikerer at skuffe nogle, hvis han ikke lever op til forventningerne, men han ser ingen grund til at pakke tingene ind.

- Vi må gerne drømme og fortælle vores mål højt. Chancerne for, at jeg kommer i gult i morgen (fredag, red.), er måske ikke særligt store. Men jeg må sgu godt drømme om det og fortælle det højt.

- Jeg ved godt, at der er nogle, der kommer til at synes, at jeg er dårlig og alt muligt andet pis bagefter, hvis det ikke lykkes. Men I (journalister, red.) spørger, og I får at vide, hvad vi går og kæmper for, siger han.

Mens 1. etape er en enkeltstart i København, køres 2. etape lørdag fra Roskilde til Nyborg, mens Tour-karavanens sidste færd i Danmark går fra Vejle til Sønderborg på søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.