Mads Pedersen: Dejligt endelig at betale holdet tilbage

Den 26-årige dansker vandt 13. etape af Vuelta a Espana efter en lang sprint over 330 meter

Mads Pedersen jubler her, da han krydser målstregen som suveræn vinder af fredagens etape i Spanien. <i>Foto: Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix</i>

Mads Pedersen jubler her, da han krydser målstregen som suveræn vinder af fredagens etape i Spanien. Foto: Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix

Den tidligere verdensmester Mads Pedersen fik efter flere forgæves forsøg endelig vundet en etape i Vuelta a Espana.

Afslutningen på fredagens 13. etape var noget nær perfekt for den 26-årige Trek-dansker med en mindre stigning kort før målstregen i Montilla, og den chance forpassede han ikke.

Efter den længe ventede sejr sender Mads Pedersen en tak til holdkammeraterne.

- Vi vidste på forhånd, at finalen ville være super god, så drengene gjorde det godt, og alle var fokuserede gennem hele dagen.

- Jeg er glad for, at jeg endelig kunne få en sejr og give noget tilbage til drengene for alt det arbejde, de har leveret. Det er virkelig skønt for os alle sammen, siger Mads Pedersen.

På opløbsstrækningen kørte danskeren forbi tyske Pascal Ackermann (UAE), der angreb først.

- Pascal angreb tidligt, og det betød, at jeg kunne gå med. Det var et langt stykke, og der skulle også sprintes for at følge med Ackermann, så det endte med 330 meters sprint i dag, siger Pedersen.

Den danske VM-vinder fra 2019 fører desuden solidt i kampen om den grønne pointtrøje, men det primære fokus er på etapesejre.

- Det er virkelig dejligt. Vi er kommet for at vinde en etape, og nu har vi vundet. Vi kæmper videre for at få en til, siger Pedersen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.