Mads Pedersen forventer overraskelser på Tour-enkeltstart

Det er svært at danne sig et reelt billede af ruten på 1. etape af Tour de France, mener Mads Pedersen.

Mads Pedersen blev i sidste uge nummer fire ved DM i enkeltstart, hvor billedet her er fra. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Mads Pedersen blev i sidste uge nummer fire ved DM i enkeltstart, hvor billedet her er fra. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Selv om Mads Pedersen er dansker og sågar har kørt en del af Tour de Frances indledende enkeltstart i TV 2-programmet "Rolf & Ritter på Tour", føler han ikke, at han kender den særligt godt.

For når først ruten er gjort klar til cykelløb, minder den ikke nødvendigvis om det, man kan studere på forhånd.

- For at være ærlig kender vi ikke ruten endnu. Mange af svingene er dannet af barrierer, så vi ved ikke, hvor skarpe svingene bliver. Vi kan se det på vores gpx-fil (fil med rute, red.), men det er meget anderledes i virkeligheden. Vi må se, hvordan den bliver, forklarer han.

Den tidligere verdensmester har flere gange ytret sin drøm om at køre sig i gult fredag aften, så han kan bære førertrøjen, mens løbet lørdag suser forbi hans hjemstavn på Sjælland.

Skal det lade sig gøre, skal han mestre evnen til at variere sit tempo.

- Det er en tidskørsel med mange sving, så man skal meget op og ned i fart. Den passer til mange forskellige ryttere, og der er ryttere, der kan overraske på sådan en enkeltstart. Måske vil vi se ryttere, der normalt ikke vinder tidskørsler, ende i kampen om topplaceringer, lyder det fra Trek-rytteren.

Ligesom adskillige af favoritterne til etapen og det samlede klassement starter Mads Pedersen i den første bølge af ryttere, der fredag ruller afsted en efter en fra Nørre Farimagsgade i det indre København.

Det er frygten for dårligt vejr hen ad aftenen, der har fået ham til at vælge en tidlig start, forklarede han på torsdagens pressemøde.

Mads Pedersen har vundet enkeltstarter i PostNord Danmark Rundt og Tour du Poitou Charentes. I den forgangne uge blev han nummer fire ved de danske mesterskaber i disciplinen, men her var ruten næsten 40 kilometer lang, og Pedersens forcer ligger på de kortere enkeltstarter.

For to uger siden blev han således toer på den 12 kilometer lange enkeltstart i Belgien Rundt.

Mads Pedersens Tour de France begynder fredag klokken 16.26.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.