Mads Pedersen giver alt for at score point på enkeltstart

Der venter en formodet sprinteretape onsdag, men Mads Pedersen sparer ikke på kræfterne på enkeltstarten.

Mads Pedersen får godt med bamser med hjem. Som nummer et i pointkonkurrencen skal han hver dag på podiet. <i>Ander Gillenea/Ritzau Scanpix</i>

Mads Pedersen får godt med bamser med hjem. Som nummer et i pointkonkurrencen skal han hver dag på podiet. Ander Gillenea/Ritzau Scanpix

Meget tyder på, at der venter en god mulighed for feltets stærkeste sprintere på onsdagens etape i Vuelta a España.

Her er Pedersen iblandt, men det får ham ikke til at spare på kræfterne på tirsdagens knap 30,9 kilometer lange enkeltstart.

Han satser hårdt på at markere sig på tidskørslen, der kan give ham point til kampen om den grønne trøje.

- Jeg kører fuld skrald på enkeltstarten. Der er 20 point at hente for vinderen, selv om jeg ved, at det bliver svært. Jeg kan lige så godt forsøge at få lidt point med hjem, så den får alt, den kan trække, siger han til TV 2 Sport.

Der er point til de 15 bedste på enkeltstarten.

Trek-rytteren har været aktiv på mange af etaperne i årets spanske rundtur, og anstrengelserne har indtil videre sikret ham et forspring i kampen om den grønne trøje. Nærmeste konkurrent er Boras Sam Bennett, som er fem point efter i den stilling.

Hele feltet holdt hviledag mandag, og Pedersen føler sig frisk.

- Benene er stadigvæk gode, og det spiller, så det ser rigtig godt ud, lyder det optimistisk fra danskeren.

Chancerne for at få en god placering på tirsdagens enkeltstart er blevet en smule bedre, efter at Ineos-talentet Ethan Hayter har forladt løbet som følge af en positiv coronatest.

Briten var udset som en af topkandidaterne til enkeltstarten, hvor Vueltaens førende rytter, Remco Evenepoel, er bookmakernes altoverskyggende favorit til at tage sejren.

Heller ikke Movistars Mathias Norsgaard er til start, efter at en test mandag afslørede, at han også var smittet med corona.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.