Magnus Cort udgår af Tour de France med corona

En positiv coronatest hiver Magnus Cort ud af Tour de France, oplyser hans hold på Twitter.

Magnus Cort vandt 10. etape af Tour de France i tirsdags. Han kommer ikke til at vinde flere Tour-etaper i år. <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

Magnus Cort vandt 10. etape af Tour de France i tirsdags. Han kommer ikke til at vinde flere Tour-etaper i år. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Tour de France-feltet er blevet en dansker fattigere forud for 15. etape.

Inden søndagens ridt er Magnus Cort (EF) trådt af cyklen og stiller ikke til start. Det skyldes, at danskeren søndag vågnede med hovedpine og feber, og siden fik han bekræftet, at der er tale om en positiv coronatest.

Det skriver EF på Twitter.

- Han vil ikke stille til start på 15. etape af Tour de France. Vi vil fortsætte med medicinske undersøgelser af ham, skriver holdet.

Holdchef Jonathan Vaughters fortæller til TV2 Sport, at Cort har det godt efter omstændighederne, og at han er skuffet over ikke at kunne køre videre.

Samtidig glæder han sig dog over, at danskeren fik vist sig godt frem inden sin Tour-exit.

- Det er noget lort. Men han har fået en etapesejr, og ja... Det er, hvad det er. Han er nødt til at tage hjem, og vi ønsker ham det bedste, siger Vaughters til TV2 Sport.

Dermed er to af de ti startende danskere i feltet udgået. Kasper Asgreen (Quick-Step) udgik forud for 9. etape i sidste uge.

Også Simon Clarke (Israel) må forlade løbet efter at have testet positiv for coronavirus. Clarke vandt den brostenstunge 5. etape.

Tidligere søndag kom det også frem, at Vuelta-vinder Primoz Roglic (Jumbo-Visma) forlader løbet forud for søndagens etape. Det skyldes dog, at han er medtaget efter et styrt tidligere under Touren.

I alt er 22 ud af feltets 176 ryttere steget af cyklen i utide.

Magnus Cort har inden sit Tour-farvel fået sat et stort aftryk på det prestigefyldte etapeløb.

Bornholmeren tog den prikkede bjergtrøje på de danske landeveje i begyndelsen af løbet, og den bedrift toppede han i tirsdags, da han vandt etapen til Megève.

Det var hans anden Tour-etapesejr i karrieren, men der måtte et målfoto til, før han endegyldigt kunne juble.

Årets Tour de France var Magnus Corts niende Grand Tour i karrieren, og det er første gang, at han ikke fuldfører et af de store etapeløb.

Allerede inden lørdagens etape tvivlede han dog en kende på, at han kunne gennemføre Touren i år. Her fortalte han til TV2 Sport, at han følt sig træt, og at det måske skyldtes de høje temperaturer, som præger de franske landeveje i disse dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB rykker nærmere salg til udenlandsk investor
Luk