Magnussen bliver femmer i regnvåd canadisk kvalifikation

På en våd bane i canadiske Montreal viste Kevin Magnussen gode takter med en femteplads i kvalifikationen.

Kevin Magnussen var godt tilpas på den våde bane i Montreal. <i>Clive Rose/Ritzau Scanpix</i>

Kevin Magnussen var godt tilpas på den våde bane i Montreal. Clive Rose/Ritzau Scanpix

Regn skaber ofte uforudsigelige resultater i Formel 1, og lørdag var ingen undtagelse.

Det kom blandt andre Kevin Magnussen til gavn, da danskeren blev nummer fem i kvalifikationen til Canadas grandprix. På en stor dag for Haas-holdet viste Magnussen gode takter på banen i Montreal, og han ligger nu lunt i svinget til at tage VM-point søndag.

Magnussen kommer til at starte lige foran holdkammeraten Mick Schumacher og lige bagved Lewis Hamilton. Den førende i VM-stillingen, Max Verstappen, tog pole position foran veteranen Fernando Alonso og en anden spanier, Carlos Sainz, på tredjepladsen.

Kevin Magnussen gik sikkert videre fra første kvalifikationsrunde, Q1, med en tid, der var fjerdebedst.

På grund af vejret var stort set samtlige biler en smule usædvanligt på banen fra start til slut i stort set hele kvalifikationen. Det var nødvendigt, for jo mere, der blev kørt, jo hurtigere blev banen, fordi bilerne fik skabt et spor, der blev mere og mere tørt.

Det var derfor farligt at køre i garagen undervejs, hvilket man ellers normalt ser alle gøre, fordi omgangstiderne bare blev hurtigere og hurtigere.

I Q2 krævede den våde bane sit første offer, da Red Bulls Sergio Perez endte i en barriere. Mexicaneren måtte ud af sin bil og tilbage til pitten på gåben, mens kvalifikationen blev sat på pause i en kort periode.

Det stod efterhånden klart, at det handlede om at time sine omgange, så man kunne få sat en tid så sent i kvalifikationsrunden som muligt.

Det lykkedes nogenlunde i Q2 for Kevin Magnussen, der med bagenden i vandskorpen gik videre til Q3 som nummer ni ud af ti.

Her skulle de forreste pladser fordeles. Da tiden løb ud, lå Magnussen på en tredjeplads, men endte altså med at blive skubbet to pladser tilbage, efter at alle havde krydset målstregen.

Ferrari-profilen Charles Leclerc, der har imponeret med at tage pole position i seks ud af sæsonens otte løb indtil videre, deltog kun i meget begrænset omfang i kvalifikationen.

Uanset hvor hurtigt, han havde kørt, kommer monegaskeren nemlig til at starte bagest søndag, fordi han i denne weekend har måtte tage en fjerde motor i brug i sin Ferrari-racer. Det er én mere, end det er tilladt at bruge over en hel sæson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.