Manchester City afværger nedtur mod Newcastle

Newcastle førte 3-1 og havde de regerende mestre på hælene, men Haaland og Silva sørgede for, at City fik 3-3.

Bernardo Silva tiljubles af holdkammeraterne, efter at han har bragt Manchester City på 3-3 i udekampen mod Newcastle. <i>Rui Vieira/Ritzau Scanpix</i>

Bernardo Silva tiljubles af holdkammeraterne, efter at han har bragt Manchester City på 3-3 i udekampen mod Newcastle. Rui Vieira/Ritzau Scanpix

De forsvarende mestre fra Manchester City sled sig søndag til uafgjort på udebane mod Newcastle i Premier League.

Josep Guardiolas City-mandskab kom i begyndelsen af anden halvleg bagud med 1-3, men på vejen mod sæsonens første nederlag rejste City-stjernerne sig og fik 3-3.

Gæsterne havde endda flest kræfter til sidst og var tættest på at tage sejren.

City fik den bedste start på det tempofyldte opgør med et føringsmål efter mindre end fem minutter.

Ilkay Gündogan lå på lur inde foran Newcastle-målet, hvor tyskeren modtog en aflevering fra Bernardo Silva og bragte City på 1-0, og så skulle man tro, at gæsterne ville cruise mod sejren.

Sådan skulle det dog langt fra gå, da hjemmeholdet spillede aggressivt og til tider trykkede City langt ned på egen banehalvdel.

Det nådesløse pres fra Newcastle gav gevinst efter en lille halv time, da Miguel Almirón dirigerede et indlæg i mål til 1-1.

Ti minutter senere endte et hurtigt kontraangreb hos Callum Wilson, der bragte Newcastle på 2-1.

Kort efter pausen var Erling Haaland tæt på, men nordmandens flade skud blev verfet ud på stolpen af Newcastle-keeper Nick Pope.

I stedet for en udligning til City udbyggede Newcastle i næste angreb føringen til 3-1, da Kieran Trippier tordnede et frispark fra kanten af feltet op i målhjørnet uden chance for Ederson i City-målet.

Nu så det for alvor svært ud for gæsterne, men Erling Haaland gav håb om et comeback med en 2-3-reducering efter en time. Nordmanden var sikkerheden selv, da bolden dumpede ned foran ham i feltet.

Den tidligere Dortmund-angriber kæmpede sig kort efter alene igennem, men fik sit skud blokeret af Nick Pope.

Udligningen kom alligevel et par minutter senere, da Kevin De Bruyne trillede bolden mellem benene på Joe Willock til Bernardo Silva, der skød gæsterne på 3-3.

Med et kvarter tilbage fik Kieran Trippier tildelt et direkte rødt kort, efter at han havde nedlagt De Bruyne, men efter et VAR-gennemsyn ændrede dommeren sin beslutning til en advarsel.

City-spillerne havde flest kræfter til sidst og lagde et tungt pres ned mod en flok trætte Newcastle-spillere. Det lykkedes dog ikke at få skabt den store chance, der kunne have afgjort affæren.

Trods sæsonens første pointtab indtager City andenpladsen med syv point, mens Newcastle har fem point på sjettepladsen. Arsenal topper ligaen med ni point efter tre runder.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.