Mastodonten Chiefs tromler mod ny Super Bowl-deltagelse

Anført af stjernequarterback Patrick Mahomes kan Kansas City Chiefs spille sig i sin tredje Super Bowl i træk.

FILE PHOTO: NFL: AFC Divisional Round-Buffalo Bills at Kansas City Chiefs <i>Denny Medley/Ritzau Scanpix</i>

FILE PHOTO: NFL: AFC Divisional Round-Buffalo Bills at Kansas City Chiefs Denny Medley/Ritzau Scanpix

Kansas City Chiefs er efterhånden fast inventar, når de bedste hold i NFL skal spille om at komme i Super Bowl.

Søndag deltager Chiefs i sin fjerde AFC-finale - semifinale til Super Bowl - i træk.

De seneste to har udløst en Super Bowl-billet til Chiefs, der med stjernequarterback Patrick Mahomes ved roret på angrebet allerede har ladet sig hylde som mester i verdens bedste liga for amerikansk fodbold én gang for nylig, i 2020.

I dette årtusind har New England Patriots domineret den halvdel af NFL, som Chiefs også er en del, AFC. Anført af den legendariske duo med quarterback Tom Brady og cheftræner Bill Belichick deltog Patriots fra 2001 til 2018 i 13 ud af 18 AFC-finaler, hvoraf otte blev vundet.

Men nu lader det til, at Chiefs er holdet, man skal slå for at komme i Super Bowl.

- Det er et godt trænet hold. De har nogle virkelig intelligente spillere, og de bliver ved med at gøre tingene på nye måder, siger NFL-kommentator på TV3 Sport Henrik Levysohn.

Spørgsmålet er så, om Chiefs, som især udmærker sig ved at have et eksplosivt angreb, kan fastholde sit jerngreb om AFC lige så længe, som Patriots gjorde. Det er Henrik Levysohn ikke så sikker på.

- Når man ser på Chiefs' resultater de seneste år, kan de jo godt ligne Patriots' arvtager. Men Brady og Belichick kunne bare noget helt unikt, og vi har i år også set, at de andre hold i ligaen tilpasser sig Chiefs' angreb og gør det sværere for dem. De er ikke kommet helt så nemt til tingene i denne sæson som før, siger han.

Alligevel står Chiefs altså nu på dørtærsklen til årets største kamp. Kun Cincinnati Bengals kan forhindre Patrick Mahomes og co. i at nå endnu en Super Bowl.

Bengals har været en af sæsonens helt store overraskelser og slog i grundspillet Chiefs i en tæt kamp på eget græs. Men det er ikke nødvendigvis retvisende for, hvad udfaldet af søndagens kamp bliver.

- Man siger lidt, at man lærer mere af et nederlag end en sejr, og jeg kan på Bengals' vegne godt være bekymret for, at Chiefs får lavet de nødvendige justeringer, siger Henrik Levysohn.

Chiefs er denne gang på hjemmebane mod Bengals, og på baggrund af nogle imponerende præstationer hidtil i slutspillet er Kansas City favorit til at vinde og gå videre.

Vinderen af AFC-finalen, som spilles søndag klokken 21 dansk tid, skal møde vinderen af et møde mellem Los Angeles Rams og San Francisco 49'ers i Super Bowl 56.

Den store finalekamp spilles i år natten til 14. februar dansk tid på Rams' hjemmebane, Sofi Stadium.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden