Medier: Fifa forventes at udelukke Rusland

Flere internationale medier beretter, at Fifa kommer til at udelukke russiske landshold fra alle turneringer.

Fifa har været under pres, siden forbundet søndag løftede sløret for sine første sanktioner mod Rusland. <i>Ozan Kose/Ritzau Scanpix</i>

Fifa har været under pres, siden forbundet søndag løftede sløret for sine første sanktioner mod Rusland. Ozan Kose/Ritzau Scanpix

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) forventes at udelukke alle Ruslands fodboldlandshold fra alle turneringer.

Det skriver flere medier, herunder nyhedsbureauerne dpa og Reuters, som har indsigten fra en kilde tæt på aktuelle diskussioner i Fifas top.

Forlydenderne kommer dagen efter, at Fifa fastlagde første runde af sanktioner mod Rusland, der er i gang med en militær invasion af Ukraine.

Søndag meddelte forbundet, at russiske hold blandt andet skulle spille på neutral grund og holdt i første omgang igen med udelukkelse. Sidstnævnte blev mødt af kritik.

Blandt andre Jakob Jensen, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), mente, at sanktionerne var for svage. Samme melding kom fra Danmarks kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Tidligere mandag kom Den Internationale Olympiske Komité (IOC) med en anbefaling om at udelukke Rusland og Hviderusland fra al sport, og det kan være medvirkende til, at Fifa eventuelt tager næste skridt.

I hvert fald oplyste Fifa søndag, at man havde fastlagt først runde af sanktioner på baggrund af daværende anbefalinger fra IOC.

En eventuel udelukkelse betyder, at Ruslands herrelandshold ikke kommer til at spille de VM-kvalifikationskampe, det ellers skulle have spillet i marts.

Her skulle russerne have spillet en playoffturnering om en billet til VM i Qatar senere i år.

Polen, som er Ruslands første modstander i en semifinale, har allerede tidligere slået fast, at man nægter at møde russerne. Det samme har Ruslands potentielle finalemodstandere, Sverige og Tjekkiet.

Også DBU har meldt ud, at ingen af unionens landshold kommer til at møde Rusland i den kommende periode.

Det danske U17-landshold for piger står til at skulle møde Rusland 19. marts i en turnering på dansk grund. U19-herrelandsholdet skal 29. marts møde Rusland i en turnering i Spanien. Men det bliver der ikke noget af.

Ruslands A-landshold for kvinder har i april to kampe på programmet i VM-kvalifikationen, og i løbet af sommeren skal russerne spille EM i England. Til efteråret står Danmark til at skulle møde russerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.