Merina bruger sommerferien på bold og fløjte - 6000 kilometer væk hjemmefra

Merina Dhimal fra Nepal er én af cirka 200 dommere ved Dana Cup i Hjørring. Men hendes rejse til Nordjylland er ikke som de andres

Dommer Merina Dhimal fra Nepal er med til Dana Cup for første gang Hjørring 27. juli 2022. <i>Foto: Bente Poder</i>

Dommer Merina Dhimal fra Nepal er med til Dana Cup for første gang Hjørring 27. juli 2022. Foto: Bente Poder

HJØRRING:Tegner man en lige linje i fugleflugt fra Nepal i Asien til Hjørring i Nordjylland, kommer kilometertælleren hurtigt over 6000 kilometer. 

Helt præcist 6442 af slagsen er der mellem henholdsvis bjergrige Nepal og pandekageflade Hjørring. 

Og det er måske mest bjergkæden Himalaya, som Nepal er kendt for - og faktisk er ti af verdens 16 højeste bjerge beliggende i Nepal, herunder verdens højeste bjerg, Mount Everest. 

Så det er noget af en geologisk - og også geografisk - kontrast, der har mødt 29-årige Merina Dhimal, som har taget den lange rejse fra Nepal til Hjørring for at dømme fodboldkampe ved Dana Cup. 

Hele syv scoringer bød kampen onsdag eftermiddag på - alle sammen scoret af det norske "hjemmehold". 

Hele syv scoringer bød kampen onsdag eftermiddag på - alle sammen scoret af det norske "hjemmehold". 

Hun startede sin rejse fra Nepal søndag og fløj over Dubai, inden hun senere ankom i Aalborg Lufthavn og kunne tage det sidste stykke vej fra Aalborg til Hjørring. En rejse på 19 timer. 

- Det er min første gang i Europa, men jeg har været med til adskillige andre fodboldturneringer i blandt andet Asien, og derfor blev jeg interesseret i at deltage i en europæisk fodboldturnering også. Og det blev så Dana Cup her i Hjørring, fortæller Merina Dhimal. 

Hjemme i Nepal har hun været fodbolddommer i ni år og har derfor rigeligt med erfaring i rygsækken. Og til Dana Cup har hun - da Nordjyske møder hende onsdag eftermiddag - allerede dømt og ledt seks fodboldkampe og er flittigt i gang med den syvende. 

Merina Dhimal havde flere aktioner og måtte også uddele et enkelt gult kort i kampen onsdag eftermiddag.

Merina Dhimal havde flere aktioner og måtte også uddele et enkelt gult kort i kampen onsdag eftermiddag.

Tirsdag dømte hun fire kampe og onsdag når hun det samme antal, inden torsdagen byder på endnu en lang dag, når Merina Dhimal har første kamp klokken 8:30 - og sidste kamp klokken 18:15. 

Men hun elsker det - det er tydeligt at se. 

Og hvis hun ikke gjorde det, havde Merina Dhimal formentlig heller ikke brugt næsten et døgn på rejsen fra Nepal til Hjørring - og tilsvarende hjem igen når turneringen er slut sidst på ugen.

- Jeg vil bare gerne gøre mit bedste, når jeg dømmer fodboldkampe. 

- Jeg er virkelig glad for forholdene heroppe, så det er dejligt, siger Merina Dhimal.

Hun er selv tidligere spiller hjemme i Nepal, men beskæftiger sig nu kun med dommertjansen i fodboldverdenen. Derudover har hun til daglig en stilling ved politiet i Nepal.

Dommere til Dana Cup

  • Der er cirka 200 dommere, der dømmer 2100 kampe fra tirsdag til lørdag i uge 30. Dommerne kommer fra Brasilien, Danmark, England, Holland, Nepal, Norge, Polen, Tyskland, USA og Wales. 
  • I spidsen for dommerne står en tysk dommerpåsætter, Torsten Wekens. Tyskerne tegner sig også for cirka halvdelen af dommerstanden, og blandt andet rummer gruppen af tyske dommere også en talentgruppe på i alt 21 tyske dommere, der samler værdifuld erfaring ind undervejs i Dana Cup. 

Kilde: Dana Cup

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.