Mikkel Bjerg skal køre Pogacar til Tour-hattrick

Den 23-årige dansker er mandag officielt blev udtaget til UAE's hold til årets Tour de France.

Mikkel Bjerg skal køre sit andet Tour de France, når han fra fredag stiller til start for UAE-holdet. (Arkivfoto) <i>Christophe Ena/Reuters</i>

Mikkel Bjerg skal køre sit andet Tour de France, når han fra fredag stiller til start for UAE-holdet. (Arkivfoto) Christophe Ena/Reuters

Mikkel Bjerg har fået styr på den coronasmitte, som sendte ham ud af Slovenien Rundt for nylig, og mandag er han officielt blevet udtaget til Tour de France.

Det oplyser hans hold på Twitter.

Den 23-årige dansker debuterede i verdens største etapeløb sidste år, hvor han var med til at hjælpe kaptajnen Tadej Pogacar til den anden samlede sejr på stribe.

17. juni måtte Bjerg udgå af det igangværende Slovenien Rundt, da han blev testet positiv for coronasmitte.

Det affødte også et afbud til DM, som blev kørt i sidste uge, men Touren bliver altså med deltagelse af den tidligere tredobbelte enkeltstartsverdensmester for U23-ryttere.

Bjerg sluttede samlet som nummer 110 i klassementet sidste år og fik sin grand tour-debut i Giro d'Italia i 2020. Han har endnu aldrig kørt Vuelta a España.

Ud over Bjerg og Pogacar består UAE-holdet af følgende ryttere: Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Soler, Matteo Trentin, Vegard Stake Laengen og George Bennett.

De tre første etaper af årets Tour de France køres i Danmark startende med en 13 kilometer lang enkeltstart rundt i København på fredag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.