Mikkel Hansen fører an i Aalborgs CL-åbningssejr

Mikkel Hansen scorede ti mål, da Aalborg vandt 36-32 hjemme over slovenske Celje i Champions League.

Benjamin Jakobsen jubler efter en scoring i første halvleg i sejren over Cejle. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Benjamin Jakobsen jubler efter en scoring i første halvleg i sejren over Cejle. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold kom godt fra start i Champions League-gruppespillet.

Finalisterne fra 2021 åbnede gruppespillet med en hjemmesejr på 36-32 over slovenske Celje.

Ikke uventet var Mikkel Hansen opgørets store oplevelse. Den danske verdensstjerne scorede ti mål på ti forsøg - heraf en sjat på straffekast - og han bandt angrebsspillet kløgtigt sammen og satte holdkammeraterne i scene til en lang række scoringer.

Aalborg-træner Stefan Madsen er glad for sejren, men ikke udelukkende tilfreds med Aalborgs spil.

- Vi ville gerne have været bedre i vores defensiv, for vi havde svært ved at stå imod i duelspillet, og det ærgrer mig. Men vores angrebsspil var rigtig fint.

- Mikkel Hansen spillede en rigtig flot kamp. Han var effektiv, og jeg kan ikke forlange mere af ham, siger Stefan Madsen til TV3 Sport.

Celje har vundet otte af de seneste ni slovenske mesterskaber, men man skal tilbage til anden halvdel af 1990'erne og første halvdel af 00'erne for at finde klubbens europæiske storhedstid. Den toppede med Champions League-triumfen i 2004.

Slovenerne skal dog næppe gøre sig håb om en gentagelse i denne sæson. Det kræver i hvert fald bedre spil - især i forsvaret - end det holdet var i stand til at levere i Aalborg.

Celje havde nemlig intet modsvar til det hæsblæsende tempo, som Aalborg kom ud til kampen med. Nordjyderne virkede indstillet på at få fjernet spændingen i en fart og lykkedes næsten.

Ti scoringer på 11 minutter var i hvert fald med til at give et komfortabelt forspring på fem mål.

Særligt den svenske duo med Felix Claar og Lukas Sandell boltrede sig til en start i Aalborg-angrebet, hvor de også blev suppleret af storspillende Mikkel Hansen i den nok stærkeste bagkæde i dansk klubhåndbold.

Ved pausen havde trioen scoret 13 mål, og hjemmeholdet førte 20-17, da de kunne gå ned i omklædningsrummet og høre Stefan Madsens pausedessiner.

I begyndelsen af anden halvleg måtte Lukas Sandell meddele sin træner, at han var ukampdygtig grundet lyskeproblemer.

- Han fortalte mig, at han ikke kunne spille videre. Lige nu har jeg ikke nogen status på, hvordan det ser ud med ham, siger Stefan Madsen.

Efter pausen fik Celje på lidt forunderlig vis bragt liv ind i opgøret, og slovenerne var undervejs nede med beskedne to mål og havde mulighed for at reducere yderligere, men lykkedes aldrig.

I slutfasen satte Mikkel Hansen og co. atter tryk på, og så endte det med en trods alt ret sikker Aalborg-sejr.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.